Prostreno.cz

Pečená ryba s kapary a citrony

Pečením získávají sladkovodní i mořské ryby velmi dobrou a výraznou chuť. V kombinaci s citronem jsou skvělé.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 838 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy26g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce filé oblíbené ryby á 200g
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 ks bio citronů
  • 4 lžíce kaparů
  • 1 hrst čerstvých bylin - petrželka, kopr, estragon
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 4 ks bobkového listu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Citróny i s kůrou nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Olej vetřete do kůže ryby, osolte je a opepřete.
  3. Třetinou citronových plátků a bylinkami vyložte malý pekáček, nebo zapékací misku a položte na ně 2 porce ryby.
  4. Na ryby položte plátky citrónů, bobkový list a na citrony položte další dvě porce ryb.
  5. Posypte kapary a přelijte rozpuštěným máslem.
  6. Pečte v troubě 20 - 25 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená ryba s kapary a citrony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat