Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečená ryba s kapary a citrony

Mikeš
11hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

367 kJ

energetická hodnota na 100g

215 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky3g sacharidy4g bílkoviny

Pečením získávají sladkovodní i mořské ryby velmi dobrou a výraznou chuť. V kombinaci s citronem jsou skvělé.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce filé oblíbené ryby á 200g
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 ks bio citronů
  • 4 lžíce kaparů
  • 1 hrst čerstvých bylin - petrželka, kopr, estragon
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 4 ks bobkového listu

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 220 °C. Citróny i s kůrou nakrájejte na tenká kolečka.
  • Olej vetřete do kůže ryby, osolte je a opepřete.
  • Třetinou citronových plátků a bylinkami vyložte malý pekáček, nebo zapékací misku a položte na ně 2 porce ryby.
  • Na ryby položte plátky citrónů, bobkový list a na citrony položte další dvě porce ryb.
  • Posypte kapary a přelijte rozpuštěným máslem.
  • Pečte v troubě 20 - 25 minut.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Ryba pečená s pórkem

Ryba pečená s pórkem

13 hlasů
50min 766 kJ 210 Kč
Pečený mořský vlk

Pečený mořský vlk

14 hlasů
55min 366 kJ 300 Kč
Treska se zeleným chřestem

Treska se zeleným chřestem

17 hlasů
45min 249 kJ 220 Kč
Marinovaný candát

Marinovaný candát

10 hlasů
3h a 35min 432 kJ 320 Kč
Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

21 hlasů
40min 811 kJ 260 Kč
Ryba se studenou omáčkou

Ryba se studenou omáčkou

21 hlasů
40min 584 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření