Prostreno.cz

Marinovaná karotka

Lehká příloha z karotky, takto připravená karotka se hodí například i na švédský stůl.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 385 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg karotky
  • 0,5 svazku čerstvých bylinek - tymián , bazalka aj.
  • Na marinádu
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 60 ml oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžičky medu
  • 0,5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu důkladně promíchejte v misce.
  2. Karotku omyjte kartáčkem. Na karotce ponechte kousek natě.
  3. Karotku uložte do zapékací misky, přelijte marinádou, posypte bylinkami a přikryjte například alobalem.
  4. Karotku dejte na 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Karotku nechte vychladnou a nechte přes noc v chladu uležet.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,60g
  • Sacharidy:

    133,70g
    • Cukry:

      85,00g
  • Tuky:

    100,28g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Dušená červená řepa

(19 hlasů)
60min
249 kJ

Marinovaná červená cibule

(19 hlasů)
25min
1081 kJ

Bramborová kaše bez másla

(12 hlasů)
40min
349 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná karotka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat