Prostreno.cz

Marinovaná karotka

Lehká příloha z karotky, takto připravená karotka se hodí například i na švédský stůl.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 391 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg karotky
  • 0,5 svazku čerstvých bylinek - tymián , bazalka aj.
  • Na marinádu
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 60 ml oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžičky medu
  • 0,5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu důkladně promíchejte v misce.
  2. Karotku omyjte kartáčkem. Na karotce ponechte kousek natě.
  3. Karotku uložte do zapékací misky, přelijte marinádou, posypte bylinkami a přikryjte například alobalem.
  4. Karotku dejte na 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Karotku nechte vychladnou a nechte přes noc v chladu uležet.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná karotka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat