Prostreno.cz

Salát z růžičkové kapusty

Příloha, kterou můžete podávat k pečenému masu i k rybám. Můžete podávat i samostatně.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 473 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g růžičkové kapusty
  • 1 ks jablka
  • 150 g anglické slaniny
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu povařte v osolené vodě přibližně 5 minut. Pak kapustu sceďte, nechte důkladně okapat a dejte do misky.
  2. Slaninu nakrájejte na větší kostičky a v pánvi nasucho orestujte.
  3. Jablko nakrájejte na kostky a přidejte ke kapustě.
  4. Vše osolte, opepřete, přidejte tymián a promíchejte.
  5. Směs nasypte do pekáčku, nebo zapékací misky a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  6. Podávejte s masem, rybami nebo kuřecími pokrmy jako přílohu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,50g
  • Sacharidy:

    109,70g
    • Cukry:

      20,34g
  • Tuky:

    41,50g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Fenyklový salát

(16 hlasů)
20min
390 kJ

Nakládaný karotkový salát

(17 hlasů)
1h a 5min
434 kJ

Salát z cukrové kukuřice a ředkviček

(15 hlasů)
35min
218 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z růžičkové kapusty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat