Prostreno.cz

Desetiminutový úklid? Jde to

Možná už jste to zažila – z ničeho nic se dozvíte, že za deset minut přijde návštěva, a váš domov rozhodně není ve stavu, v němž byste chtěla vítat společnost. Nezoufejte, 10 minut je vlastně spousta času!

Ze všeho nejdříve si stanovte priority – zapomeňte na ložnici, dětský pokoj nebo pracovnu, do těchto místností zkrátka návštěva nepůjde. Zaměřte se na obývací pokoj a koupelnu s toaletou.

Zapojte je!

Pokud máte možnost, zapojte do bleskového úklidu ostatní členy domácnosti. Rozdělte úkoly, aby každý věděl, co má dělat, a vzájemně jste se nepletli.

Skla a okna

Nemáte-li obří okna přes celou místnost, rychle je přestříkejte sprejem na mytí oken a přeleštěte. To samé platí i o skleněných dvířkách polic, skleněném konferenčním stolku apod. Zkrátka se snažte, aby se veškeré skleněné povrchy blýskaly. Dodá to totiž místnosti vzhled perfektně uklizeného a čistého pokoje.

Televize

Deset minut není příliš času na to, abyste zvládla otřít prach v celém bytě (či vybraných místnostech). Zaměřte se na plochy, kde je nejvíce vidět. K nim patří televize nebo obrazovka počítače. Prachu na jiných předmětech si návštěva nevšimne.

Chlupy

Máte-li chlupatého domácího mazlíčka, zaměřte se při rychloúklidu na odstranění všech viditelných chlupů. Ty by totiž příchozí společnosti mohly vadit mnohem víc než zaprášená knihovna.

Koupelna a toaleta

Kritické místnosti, návštěva je totiž s velkou pravděpodobností nevynechá. Takže umyjte záchod, umyvadlo, zkontrolujte, zda není špinavá vana. Dobrým trikem je vyměnit všechny ručníky – opět docílíte dojmu „naklizenosti“.

Knihy, časopisy

Máte-li v obýváku porůznu poházené rozečtené knihy a časopisy, srovnejte je do úhledných komínků a dejte klidně na zem, pořád budou vypadat uspořádaněji než bez ladu a skladu po celé místnosti.

Kuchyně

Máte-li kuchyň propojenou s místností, do níž uvedete hosty, je dobré ji také rychle „přeleštit“. Doslovně to platí u dřezu a kohoutků.

Vůně

Zkuste v různých koutech místnosti lehce stříknout voňavku nebo v pokoji rozestavte a zapalte vonné svíčky. Vytvoříte příjemnou atmosféru a zakryjete pach čisticích prostředků, které jste ještě několik sekund před příchodem návštěvy používala.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat