Prostreno.cz

Stromeček až do konce ledna. Co dělat, aby vydržel?

Ačkoli tradice velí odstrojovat vánoční stromek na Tři krále, v některých rodinách se – hlavně kvůli dětem – tahle dekorace udržuje ještě dlouho po skončení svátků. Co dělat, aby stromeček neopadal hned na Štěpána?

Vybírejte už při nákupu

Tak jako u všeho i tady platí, že čím čerstvější stromek je, tím déle vydrží. Neostýchejte se proto prodejce optat, kdy byly jím nabízené stromky uříznuté! Pokud stromek stojí někde „ve skladu“ několik týdnů, nemůžete od něj čekat dlouhou životnost…

Pozor na slunce

Kam v bytě umístit stromek? Ideálně někam, kde na něj nebudou dopadat přímé sluneční paprsky. Ty totiž mohou způsobit rychlejší opadávání stromku.

Topení zakázáno

Postavit stromek vedle topení je další cesta, jak mu výrazně zkrátit životnost. Horko z radiátoru a spol. způsobí rychlé vysychání a opadávání jehličí.

Pravidelně zalévejte

Stromek je trochu jako řezaná květina – a tu přeci také dáváte do vázy! I váš vánoční strom potřebuje vodu. Většina stojanů je vyrobená tak, aby se do nich (či pod ně) dala umístit nádoba s vodou (případně ji již obsahují). Tu pak pravidelně kontrolujte, stromek dokáže být pořádně žíznivý!

Vezměte si pilku

A kmínek stromku o pár centimetrů zkraťte. Proč? Bude se mu lépe absorbovat vodu a vydrží déle.

Tip: Pokud plánujete nechat vánoční stromek opravdu dlouho přes Vánoce, nejspíš se nějakým opadaným jehlicím stejně nevyhnete. Vyplatí se proto pod stromek umístit kobereček, na který bude jehličí padat. Ten po odstranění stromku jednoduše vyklepete. Je to snazší, než snažit se dostat zapíchané jehličí z koberce nebo ze spár dřevěné podlahy…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat