Prostreno.cz

Běžné suroviny z kuchyně, které využijete také pro svoji krásu

K čemu všemu se vám hodí ovesné vločky, kurkuma nebo obyčejné mléko? Jejich kosmetické účinky nenahradí žádná lahvička z drogerie!

Kuchyň je hlavním místem rodinných setkání. Víte ale, které věci, jež v ní schováváte, mohou fungovat i jako pečující prostředky o pleť a make-up? Na těchto šest zázraků se můžete spolehnout!

Prášek z červené řepy

Znáte ho? Je skutečnou superpotravinou, která obsahuje velké množství antioxidačních složek, stopové prvky, vitamin A, B, a C, fosfor, jód, vápník, draslík, hořčík, měď a železo. Jeho antioxidační účinky zvyšuje betakaroten, zároveň podporuje krvetvorbu a účinně se používá při očistě jater. Jenže nejen to.

Když prášek z červené řepy s klidným svědomím přidáváte do smoothies, využít ho můžete i na obličej, který vyživí a zavodní. S trochou vody si z něj připravte dokonalou masku.

Med

Často funguje jako první pomoc například při popraskaných rtech či vysušeném obličeji, nicméně víte, že taky zesvětluje vlasy? Smíchejte stejné díly medu a vody, do směsi přidejte šťávu z jednoho citronu a naneste ke kořínkům vlasů. Nechte působit 20 až 30 minut, poté opláchněte.

Syrové mléko

Došlo vám odličovací mléko a voda je na všechnu tu řasenku a oční stíny krátká? Jednoduše použijte mléko z lednice. Jednak se zbavíte nečistot, ale také svoji pokožku podpoříte v tom, aby nevysychala. Tak namočte vatový tampon do mléka, otřete si obličej a na závěr ho opláchněte vlažnou vodou.

Kurkuma

Toto zlatožluté koření má spoustu zdravotních výhod. Studie prokázaly její účinky proti rakovině, Alzheimerově chorobě, šedému zákalu či zánětům kloubů. Málokdo však ví, že když smícháte jednu lžičku prášku z kurkumy s trochou medu a jogurtu, docílíte jasnější a rovnoměrnější pleti. (Maska se nechává působit 15 minut.)

Ovesné vločky

Trochu si jich nechte na snídani, zbytek aplikujte na obličej – třeba smíchaný s kapkou mléka. Tato vychytávka zklidní vaši suchou, podrážděnou pokožku se sklony k akné.

Jablečný ocet

Hodí se jako přírodní šampon, který dokonale čistí od nečistot i zbytků kosmetických produktů. Nalijte ho do dlaně a postupujte tak, jak jste zvyklí. Kapku jablečného octa naneste i na kosmetický tampon a „přeleštěte“ si obličej. Ocet totiž funguje i jako skvělé tonikum obnovující přirozenou hladinu pH.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat