Prostreno.cz

Babské triky v kuchyni. Jak předejít zápachu při vaření a neplakat nad cibulí

Už vás nebaví po každé přípravě brokolice celé hodiny větrat, rozčilovat se nad popraskanou slupkou brambor či svádět boj při loupání rajčat? Inspirujte se od těch nejpovolanějších – našich prababiček. Jejich fígle si zaručeně oblíbíte!

Staré a osvědčené rady mají tu výhodu, že jsou neuvěřitelně snadné, a přesto velmi účinné. A mnohdy umí vytrhnout pomyslný trn z paty! Co byste určitě měli vyzkoušet?

Brokolice bez následků

Tahle zelenina je sice zdravá a pro lidské zdraví prospěšná, jenže kde koho odrazuje typický a nepříjemný zápach, který při jejím vaření vzniká. Stačí však do hrnce vložit krajíček chleba a žádný „odér“ se nekoná. Snadnější to být ani nemůže!

Konec pláče nad cibulí

Triků na krájení bez slz je spousta. Jedním z nich, asi tím nejpoužívanějším, je opláchnout nůž i cibuli ve vodě nebo přímo krájet ohřátým nožem. Pokud se chcete zbavit cibulového pachu, který se usídlí na vašich dlaních i prstech, potřete ruce plátkem syrové brambory, opláchněte a jste z obliga.

Květák, co neztrácí barvu

Snad každý si potrpí na to, aby jídlo na talíři vypadalo přitažlivě. Jak si však vařený květák uchová barvu, aby byl krásně bílý? Dejte s ním do vody lžíci mléka nebo kapku citronové šťávy. Výsledek vás mile překvapí!

Luštěniny nebudou nadýmat

Při vaření čočky i fazolí použijte po lžičce majoránky a olivového oleje. Vyhnete se pak pozdějším stížnostem strávníků ohledně nepříjemného nadýmání. To je rada nad zlato!

Potíž zvadlé mrkve

Zavadlá mrkev ztrácí svou křehkost a také se obtížně čistí. Přesto nemáte to srdce ji vyhodit? Dobře děláte. Když ji před použitím „ubytujete“ na půl hodiny ve studené vodě, neuvěřitelně „ožije“ a opět se vzpruží. Stejně dobře to funguje i na petržel.

Snadné loupání rajčat

Jak si práci výrazně usnadnit? Každé rajče nařízněte ve špičce do křížku, na chvilku hoďte do vařící vody a poté okamžitě přelijte vodou studenou. Slupku pak stáhnete opravdu snadno. To vám ušetří hodně času i nervů.

Brambory nepopraskají

Chystáte se dnes podávat oblíbenou a rychlou večeři „na loupačku“? Až budete brambory vařit, nezapomeňte je zakápnout octem. Vsaďte boty, že nebudou mít ani prasklinku!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat