Prostreno.cz

Šetrné tónování vlasů bez zbytečné chemie z pohodlí domova

Tónovacích barev a tonerů jsou plné drogerie. Neznamená to ale, že všechny vynikají pečujícími vlastnostmi. Naopak. Opakované používání těchto chemických produktů může vlasy poškodit. Zkuste své lokny oživit a zvýraznit spíš přírodním způsobem!

Co je vlasový toner? Toner na vlasy odstraňuje oranžové a žluté tóny. Tonery se často používají, když lidé chtějí vyzkoušet chladné barvy vlasů, jako je platinová blond, šedá nebo modrá. Používají se také k dosažení barev, jako je popelová hnědá.

V kadeřnických salonech obecně platí, že tmavší barvy se mohou aplikovat na kterýkoli odstín vlasů, čímž se dosáhne buď syté barvy, nebo lehkého zdůrazňujícího efektu. Světlejší barvy jsou určeny hlavně pro světlejší vlasy nebo vlasy, které byly předem zesvětleny nebo odbarveny. Jde to ale i bez zásahu kadeřnice? No jistě. Víte, jak si takový toner připravit doma?

Opláchnutí jablečným octem

Budete potřebovat:

  • 4 polévkové lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce vody

Postup: Ve džbánku zřeďte jablečný ocet s vodou. Nalijte přes vlasy a nechte 15 minut působit. Poté opláchněte vlažnou vodou.

Rada: Tuto směs nepoužívejte častěji než třikrát za měsíc, jablečný ocet může vlasy vysušit.

Proč to funguje? Jablečný ocet je extrémně kyselý, což z něj činí efektivní toner, který zbavuje oranžových a žlutých odstínů. Také působí jako hloubkový čistič, jež zbavuje zbytků chemických produktů.

Bylinková záchrana

Budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce byliny Alcea rosea - topolovka růžová (proskurník topolovka růžová)
  • 1 šálek vody

Postup: Vařte ingredience, dokud nezískáte hustou kapalinu. Položte ji stranou k vychladnutí, poté naneste na vlasy. Nechte 10 minut působit, opláchněte vlažnou vodou a umyjte bezsulfátovým šamponem.

Rada: Tento tonizační roztok nepoužívejte více než jednou týdně.

Proč to funguje? Topolovka má, ostatně jako jablečný ocet, tonizační schopnosti, které mohou odstranit nežádoucí teplé tóny z vlasů.

Citronová vzpruha

Budete potřebovat:

  • 1/4 šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 3/4 šálku vody
  • 2 polévkové lžíce medu
  • lahvičku s rozprašovačem

Postup: Nalijte přísady do lahvičky a dobře protřepejte. Nastříkejte směs medu a citronu na vlasy. Nechejte působit po dobu 2 hodin, přičemž se snažte strávit aspoň 30 minut venku na slunci. Poté opláchněte vlasy šamponem bez síranu.

Rada: Nepoužívejte tuto směs častěji než třikrát za měsíc.

Proč to funguje? Med je přírodní bělicí látka, jejíž účinky jsou podporovány kyselinou a vitaminem C v citronech. Použití této směsi vlasy zesvětlí o několik odstínů.

Fialový útok

Budete potřebovat:

  • 1 polévkovou lžíci přírodní henové barvy (odstín violet)
  • 3 lžíce kondicionéru

Postup: Míchejte obě složky tak dlouho, dokud nedosáhnete odstínu levandule. Použijte na ty části vlasů, které potřebují tonizovat. Nechte 30 minut působit a poté vymyjte šamponem bez síranu.

Rada: Opakujte vždy, když vlasy začnou přijímat žluté tóny.

Proč to funguje? Fialová a modrá jsou nejběžnější barvy používané pro tónování žlutých a oranžových vlasů. Jsou na opačném konci barevného spektra, čímž pomáhají neutralizovat teplé tóny.

Důvod domácí výroby tonerů

Tyto tonizační roztoky vás pravděpodobně nezbaví silných žlutých nebo oranžových tónů. V takové situaci je vhodné spolehnout se na zásah profesionála, nicméně světlé tóny je snadné zkrotit, aniž by bylo zapotřebí dalšího ošetření v kadeřnickém salonu.

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat