Prostreno.cz

Zuby můžete vybělit i bez chemikálií. Stačí jahody nebo citron

Bílé zuby představují zdraví a v neposlední řadě i atraktivní vzhled. Pokud je nemáte, jste out. Chcete s jejich vzhledem něco udělat? Pak sáhněte po osvědčených pomocnících z kuchyně nebo lékárny. Třeba takové živočišné uhlí je hotové terno!

Není nic zajímavějšího než krásný úsměv. Je to jedna z prvních věcí, kterých si lidé všímají. Součástí sexy úsměvu jsou samozřejmě jasné, bílé zuby. Bohužel ne všichni si mohou dovolit jejich vybělení u zubního lékaře, a proto existují snadné a levné způsoby, jak si tuto proceduru dopřát doma. Kterou z těchto pěti si oblíbíte?

Jahody a mořská sůl

Směs drcených jahod a mořské soli odstraní skvrny ze zubů. Jen se ujistěte, že jahody jsou co nejčerstvější. Rozdrťte a promíchejte je s jemnou mořskou solí. Tuto pastu naneste na zuby, jemně je obruste starým zubním kartáčkem a nechte působit několik minut. Poté vypláchněte ústa. Proveďte každé dva týdny a proceduru ukončete v momentě, kdy zaznamenáte zlepšení.

Citron

Citrony patří k čistidlům číslo jedna. A to se může týkat i vašich zubů. Smíchejte jeden díl čerstvě vymačkané citronové šťávy a jednu část jemné mořské soli. Vypláchněte si ústa touto směsí a ujistěte se, že dostatečně omývá zuby. Proveďte třikrát týdně – měli byste si všimnout bělejších zubů. A to všechno za pár minut „námahy“!

Listy bazalky

Listy bazalky mohou být použity k bělení zubů. Vše, co budete potřebovat, jsou čerstvé listy a kuchyňský robot. Pár kousků dejte „do stroje“, přidejte několik kapek vody a rozmixujte do pasty. Tato pasta může být používána denně. Stačí jen nanést, nechat působit a vypláchnout ústa.

Živočišné uhlí

Zažívací problémy a plynatost? Samozřejmě, že každý zná živočišné uhlí, které tyto neduhy krotí, nicméně už málokdo ví, že se s jeho pomocí dají bělit zuby. Výsledek je patrný již po prvním použití, nicméně skvělého efektu lze dosáhnout po týdnu aplikace. Rozdrťte jednu tabletu uhlí (seženete v lékárně) na jemný prášek, ten dejte na kartáček a vyčistěte si zuby. Poté opět důkladně vypláchněte.

Kurkuma a kokosový olej

Kurkumu jednoduše promíchejte s kokosovým olejem a lžičkou jedlé sody. Vytvořte pastu, naneste na zuby, zase použijte starý zubní kartáček a tři minuty čistěte. Vypláchněte vodou a opakujte po celý zbytek týdne. Tak co, je to lesk jako blesk?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat