Prostreno.cz

Tea tree oil. Univerzální čistič i dezinfekce

Máte doma olej z australského čajovníku? Pokud ne, doporučujeme na nic nečekat a rychle si nějaký pořídit. Jeho všestrannost totiž nezná mezí! Přijde vhod při úklidu, praní i mytí nádobí. A to pořád není všechno…

Jen stěží bychom hledali člověka, který by nechtěl žít v čisté a neposkvrněné domácnosti. Také si na tohle dost potrpíte a nebezpečné bakterie rozhodně nehodláte tolerovat? Zapomeňte na drahé prostředky napěchované chemií, tudy cesta ke zdraví nevede. Místo nich povolejte do služby olej z čajovníku, který má mocné schopnosti! Jak tea tree oil využít ve svůj prospěch?

Silná dezinfekce, co se s ničím nepáře

Olej získávaný z listů kajeputu střídavolistého se může pochlubit silnými antiseptickými vlastnostmi. Co přesně to znamená? Dokonale vyčistí vzduch od prachu a škodlivin, které při vdechnutí způsobují mnoho zdravotních obtíží, včetně alergií. Vše, co potřebujete, je smíchat šest až osm kapek s vodou, tekutinu přelít do rozprašovače a rozstříkat ji po domě. Nevynechte ani kout!

Univerzální čistič. Od podlahy ke stropu

Už vás nebaví skladovat různé čisticí prostředky na různé povrchy? Šetřete prostor a hlavně peníze - vždyť si můžete rychle a snadno umíchat vlastní preparát, který strčí do kapsy půlku drogerie! Budete potřebovat čtyři kapky oleje tea tree, dvě lžičky octa a jednu polévkovou lžíci boraxu (tetraboritan sodný). Všechny ingredience promíchejte s teplou vodou a vrhněte se na úklid.

Vylepšený umývač nádobí

Olej z čajovníku přidaný do běžného prostředku na nádobí? A proč vlastně ne? Nebojte se malých experimentů, speciálně tenhle se řadí k efektivním způsobům, jak vydezinfikovat nádobí. Pouhé dvě kapky perfektně nablýskají sklenice, naleští talíře a zbaví je veškeré mastnoty a bakterií.

Prádlo bez poskvrnky? Že váháte

Když už jsme u těch inovací, až opět přijde čas velkého praní, nezapomeňte prací prášek vylepšit malým množstvím oleje tea tree. Nejenže vaše oblečení bude přímo sterilní, ale po odolných skvrnách nezůstanou ani památky.

Vidíte, i malá lahvička s přírodním pomocníkem dokáže v domácnosti velké zázraky!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat