Prostreno.cz

Ženské sexualitě prospívá česnek, zelený čaj a losos

Nevyvážená západní strava škodí nejen postavě, metabolismu a oběhové soustavě, ale také ženskému sexuálnímu zdraví. Mnoho žen na tzv. Západě má potíže s vaginálním zdravím a sníženým libidem. K dosažení rovnováhy a nápravě zdravotního stavu pohlavních orgánů může pomoci vyřazení určitých potravin a zvýšení konzumace jiných.

Podle australské dietoložky Lyndi Cohen některé potraviny pomáhají k vyváženému pH vaginy a omezují rozvoj kvasinek a nezdravých bakterií v ní.

Pro zdraví i libido

„Zdraví stojí na kondici našich orgánů. Živiny, které přijímáme s potravou, ovlivňují naše zdraví i zdraví vaginy, také její funkce. Důležité je udržovat vyvážené pH. Konzumace dobrých potravin udržuje vaginu zvlhčenou, podporuje libido a celkovou náladu,“ svěřila Cohen australskému deníku The Mail.

Ženy by měly konzumovat spoustu zeleniny a některé druhy ovoce bohaté na barvivo karoten, z něhož tělo tvoří vitamin A.

„Podporuje oběh krve, zvlhčení vaginy a libido, usnadňuje také dosažení orgasmu,“ tvrdí Cohen.

Ve stravě ženy by neměl chybět česnek, zelený čaj, rajčata, losos a také řecký jogurt.

Pozor na cukr

Česnek je plný antioxidantů a také antibakteriálních a protiplísňových látek, jeho častý příjem pomáhá udržet vaginu v dobré kondici. „Česnek podporuje prokrvení, což je důležité pro zdraví vagíny, navíc omezuje kvasinkové záněty,“ tvrdí Cohen.

Řecký jogurt je zase cenné probiotikum, které podporuje dobré bakterie ve vagině a brání rozvoji těch špatných.

Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, jichž je velké množství také ve lněném oleji. „Losos pomáhá snižovat menstruační bolesti a nepříjemné pocity,“ tvrdí Cohen.

Zelený čaj je cenným zdrojem antioxidantů, které omezují záněty v těle, zlepšují také zdraví močových cest. Podobně také rajčata zásobí tělo velmi silným antioxidantem lykopenem. Aby se do těla dobře vstřebával, měla by být rajčata povařená.

Vyhýbat by se ženy měly všemu, co je bohaté na sacharidy a především jednoduché cukry. Škodí také příliš tučné a smažené pokrmy.

Zdroj: https://www.quora.com/What-foods-increase-libido-in-both-women-and-men-and-help-in-fertility-too, https://www.quora.com/What-foods-increase-libido-in-both-women-and-men-and-help-in-fertility-too






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat