Prostreno.cz

Použitý zelený čaj nevyhazujte. Je to skvělý zkrášlující prostředek

Zelený čaj patří mezi nejoblíbenější čaje, navíc můžete zužitkovat zelené listy i po vylouhování nebo zužitkovat použité čajové sáčky. Obojí využijete v péči o pokožku i vlasy. Tohle musíte vyzkoušet doslova na vlastní kůži.

Zelený čaj je vyroben z listů rostliny Camellia sinensis, stejně jako černý čaj, až na to, že zelený čaj neprochází stejným oxidačním procesem jako ostatní čaje, což je příčina nejen jiné chutě ale i vysokého obsahu epigalokatechinu galátu a dalších katechinů a antioxidantů. Zatímco zelený čaj je primárně konzumován jako nápoj, může být stejně tak dobrý a účinný při aplikaci na pokožku a vlasy.

Poradíme vám, jak ze zeleného čaje vytěžit maximum, respektive z toho, co z něj po vypití zbyde.

Projasní pleť

Antioxidanty přítomné v zeleném čaji jsou schopné stimulovat krevní oběh, který přináší dodatečný zdroj kyslíku, který přivádí k pokožce a tím zlepšuje celkový vzhled pleti a projasní barvu tváře. Na obličej stačí aplikovat již vylouhované lístky zeleného čaje a rovnoměrně rozprostřít na obličej jako masku.

Zmírňuje vrásky

Přítomný epigalokatechin galát je velmi silným antioxidantem, který vyhledává a neutralizuje volné radikály, které způsobují oxidační stres a přispívají ke vzniku vrásek a pigmentových skvrn. Použití je stejné jako v předchozím bodě, na jemné vrásky kolem očí jsou vhodné použité čajové sáčky zeleného čaje.

Urychluje hojení a hydratuje

Pokud aplikujete zelený čaj lokálně na oblasti obličeje a pokožky, které jsou suché nebo spálené od sluníčka, mohou účinné složky urychlit proces hojení a potlačit vznik zánětu. Pleť bude jemná a rychle se zhojí.

Zatočí s akné

Antioxidanty a antibakteriální účinky zeleného čaje mohou pomoci zmírnit také svědění a podráždění pupínků způsobené akné, navíc napomáhá redukovat černé tečky a celkově přispívá k pročištění pleti.

Kruhy pod očima budou minulostí

Příště až budete relaxovat s šálkem čaje, nezapomeňte použitý sáček po vychladnutí přiložit na víčka a oční okolí. Zelený čaj je vynikajícím prostředkem na zmírnění tmavých kruhů v okolí oka.

Dejte sbohem lupům

Třením zeleného čaje do pokožky hlavy, v blízkosti kořenů vlasů, nejenže zvýší růst vlasů stimulováním vlasových folikulů, ale také sníží zánětlivé problémy, jako jsou například ty, které způsobují vypadávání vlasů a lupy. Z výluhu zeleného čaje si také můžete udělat bezoplachovou péči, která projasní vaše vlasy a zároveň ozdraví pokožku hlavy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat