Prostreno.cz

Využití růžové himálajské soli. Jen vařením to nekončí

Solíte růžovou solí? Pak si ji směle přidávejte i do vany. Díky tomu zbavíte pokožku škodlivých toxinů, kterým jste denně vystaveni. Tento produkt se ale hodí i jako inhalační prostředek nebo složka skvělého sportovního nápoje!

Himálajská, nebo chcete-li růžová, sůl, je těžena v pákistánském Pandžábu. V jejím složení bychom nenalezli žádné chemikálie, toxiny ani znečišťující látky, proto je obecně považována za zdravou. Vychvalována je i z důvodu obsažených látek, neboť v sobě ukrývá úctyhodných 84 minerálů a prvků, které jsou pro fungování organismu nesmírně důležité. Máte toto ochucovadlo doma i vy? Možná by vás mohlo zajímat, že využití této jedinečné soli přesahuje hranice kuchyně. Kde jinde se dá báječně uplatnit?

Skvělá přísada do vany

Milujete dlouhé koupele při svíčkách? Pak si trochu himálajského pokladu neváhejte přidat i do vany. Rázem tak odpočinkovou proceduru povznesete na docela jinou úroveň.

„Už v 16. století se domnívali, že solné lázně jsou neuvěřitelně zdravé. A moderní věda to jen potvrzuje. Když použijete sůl himálajskou, jež je bohatá na celou řadu minerálů, podpoříte detoxikaci od toxinů, jimž jste za celý den vystaveni. Po 40 minutách v takové lázni se pokožka skutečně očistí od spousty škodlivin,“ vysvětluje americký lékař Joseph Mercola.

Účinný inhalátor nejen proti rýmě

Pokud jste někdy trpěli ucpanými dutinami, možná vám někdo doporučil, ať vdechujete horkou vodu s přídavkem soli. Ano, skutečně jde o parádní lék, jenž se málokdy mine účinkem. A jakou sůl povolat do akce? Hádat můžete dvakrát…

„Růžová sůl pomáhá eliminovat bakterie, které se nacházejí v nosních dutinách. To nejenže zmírní potíže s dýcháním, ale pozitivně působí i na obecné podráždění způsobené znečištěných ovzduším nebo kouřením. Domnívám se, že pravidelná inhalace himálajské soli může zmírnit příznaky astmatu, nachlazení, alergií i senné rýmy,“ připouští výše zmíněný odborník.

Sportovní nápoj? Ano, to také

Jste aktivní sportovec? No výborně, pak při trénincích popíjejte vodu, ve které je rozpuštěno trochu himálajské soli. Tento drink bude zásobovat vaše tělo elektrolyty, které pomáhají regulovat celkovou hydrataci. „Růžová voda“ s bohatou koncentrací prospěšných látek také zaplaví organismus živinami, jež podpoří i následnou regeneraci svalů. Oproti jiným a kupovaným sportovním drinkům tento domácí zlepšovák neobsahuje kvanta cukru a chemických složek. Zkusíte ho?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat