Prostreno.cz

Co s sebou přibalit, pokud vyrážíte na piknik

Léto je ideálním obdobím, které spojuje jídlo a venkovní prostory. Taky tak milujete piknik, ale nevíte si rady, jak se na něj připravit? Inspirujte se! Co by ve vašem piknikovém koši rozhodně nemělo chybět?

Jídlo na čerstvém vzduchu vám rozhodně neuškodí, naopak! Vychutnáte si ho všemi smysly, prostě „jinak“. Když si ještě k tomu sestavíte i správné „menu“, vaše tělo vám rozhodně poděkuje! Majonézy, dresinky, těžká masa, omáčky a další podobné suroviny jsou zcela nežádoucí! Ptáte se, jaké pokrmy vzít na oběd do přírody? Zde je několik tipů, které si zamilujete.

Grapefruitovo-medový salát

Jestliže si potrpíte na sladké, připravte si grapefruitový salát s medovou zálivkou. Určitě okouzlí vaše chuťové pohárky, a navíc ještě snižuje krevní tlak a odstraňuje z těla toxiny. Jak na to? Oloupejte a následně pokrájejte několik grapefruitů a pomerančů. Ochuťte je šťávou z limety smíchanou s medem a trochou třtinového cukru. Nakonec ozdobte lístkem čerstvé máty!

Rukola s kozím sýrem

Zazáříte i se zeleninou! Skvělou volbou je salát z rukoly a červené řepy – obohacený kozím sýrem! Rukola hojí rány a zlepšuje zdraví mozku. Řepa zajišťuje lepší obranyschopnost a prý pomáhá i při léčbě rakoviny! Listy rukoly přitom stačí omýt a nasypat do misky. Zbytek ingrediencí je vhodné nakrájet na přiměřeně velké kousky a hodit na samý vrch pokrmu. Zakápněte balsamicem či olivovým olejem.

Krůtí sendvič

Typickým piknikovým hlavním chodem bývají sendviče. Když vynecháte majonézy a dresinky, není třeba se jim vyhýbat! Použijte krůtí prsa, plátky jablek a zeleninu podle chuti. Aby vám sendvič lépe držel pohromadě, spojte ho pomocí párátka nebo špejle. Co tím získáte? Dodáte tělu potřebné bílkoviny, jablka zase podpoří váš metabolismus!

Jahodové smoothie

Smoothie jsou momentálně v kurzu! Použijte meloun, banány či třeba jahody. Poslední jmenované vás osvěží, zrychlí metabolismus a poradí si i se stárnutím! (Smoothie si se dá připravit například se zakysanou smetanou, tak jen do toho.)

Mátové osvěžení

Na závěr nezapomeňte na pitný režim! Raději se vyhněte ochuceným, sladkým limonádám a vyrobte si vlastní zdravý nápoj. Použijte citrony, limety, jahody či borůvky a společně s mátou je zalijte obyčejnou vodou! Než dojdete na místo, kde rozložíte deku, ovoce s mátou uvolní své aroma a dodají vodě příjemnou, letní chuť.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat