Prostreno.cz

Netradiční využití zubí pasty: Oživí šperky a vyčistí boty

Stejná zubní pasta, kterou používáte k čištění zubů, se může hodit k čištění mnoha věcí v celém domě. Zubní pasta obsahuje jemná abraziva, často vyrobená z jedlé sody, která odstraňuje zubní plak. Ty samé abrazivní účinky působí na odstranění různých skvrn a škrábanců. Pro malé předměty můžete použít i starý zubní kartáček.

Máme pro vás několik tipů, kde všude můžete využít účinky běžné zubní pasty.

Úklid koupelny

Potřebujete vyleštit koupelnové baterie, se zubní pastou to bude hračka. Baterii navlhčete a pomocí zubního kartáčku a pasty začněte čistit. Pastu můžete nechat i několik minut působit a poté v čištění pokračujte, Na závěr opláchněte vodou a hadříkem vyleštěte do sucha.

Odstraní mýdlo

Také vás trápí mýdlový „rantl“ kolem vany nebo kapičky ve sprchovém koutě. I s tímhle problémem si poradí zubní pasta, dejte ji trochu na houbičku na nádobí a vyčistěte, na závěr opláchněte vodou. Je to rychlé a výsledek stojí za to.

Čistí hřebeny, natáčky a žehličky na vlasy

Všimněte si, že po nějaké době používání hřebenu, natáček, žehličky či kulmy na vlasy je na jejich povrchu takový „gumový“ film. Tato nečistota se tam nashromáždí z vlasových přípravků a někdy jde dost těžko odstranit. I tyto nečistoty odstraníte zubní pastou, na větší předměty použijte houbičku a na jemný hřeben zase využijete kartáček na zuby. Uvidíte, že po jednom čištění budou opět jako nové.

Tenisky budou znovu bílé

Většina tenisek mívá spodní gumový bílý lem, který během nošení se velmi rychle zašpiní a do bílé barvy mají tenisky daleko. Stačí opět vzít kartáček na zuby a pastu, díky abrazivům uvidíte, jak špína půjde snadno a rychle dolů.

Vrátím šperkům ztracený lesk

Vytáhli jste oblíbené náušnice, ale roky jim na lesku nepřidali. Rozhodně, než je znovu odložíte do šuplíku zkuste je vyčistit zubní pastou. Pro jistotu si ucpěte umyvadlo, náušnice namočte a poté pomocí zubního kartáčku a pasty pořádně vydrbejte. Uvidíte, že budou zase jako nové. Zubní pasta šperky nijak nepoškodí, nemusíte mít žádné obavy, jen pozor ať vám nespadnou do odpadu.

Odstraní pachy z rukou

Pokud máte problémy s pachem cibule nebo ryb, které přetrvávají na rukou po přípravě jídla, stačí si do dlaně dát trochu zubní pasty. Ruce si s ní pořádně vydrbejte a dobře opláchněte. Pach bude pryč a dokonce si všimněte, že vaše nehty vypadají bělejší a jasnější.

Vyleští mobilní telefon

Jen malé množství zubní pasty na špičce prstu bude stačit na malé škrábance z obrazovky mobilního telefonu. Jemně pastu prstem rozetřete po obrazovce a dokončete setřením vlhkým hadříkem a nechte telefon vyschnout. Budete překvapeni, kam se malé škrábance poděly.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat