Prostreno.cz

Překvapivá využití aspirinu

Nevíte, jak pročistit vnitřní mechanismus pračky? Nebo se potřebujete zbavit akné či skvrn na oblečení? Žádný problém, s aspirinem to půjde jako po másle.

Většina lidí má aspirin spojený s rychlou úlevou při horečce, bolestech hlavy, svalů nebo zubů. Vy také? Měli byste vědět, že medikament, jehož historie výroby sahá až do 19. století, najde uplatnění i v situacích, ve kterých byste to zřejmě nečekali. Jaké úkoly můžete tomuto léku bez obav svěřit?

Zlepšení kvality pokožky

Ač to možná zní neuvěřitelně, aspirin zastane funkci kdejaké zkrášlující kosmetiky. No vážně! Je totiž protivníkem akné a černých teček, zatímco přispívá k léčbě ekzémů. Ovšem spolehlivě odstraňuje i odumřelé kožní buňky a čistí zanesené póry, které navíc zmenšuje. To ale pořád není všechno, protože rovněž navrací lesk vlasům a celkově je posiluje. Zkusíte ho v kombinaci s medem, kokosovým olejem či bílým jogurtem? Buď jak buď, budete potřebovat pouhé dvě rozdrcené tablety.

Nevypratelné skvrny na oblečení? Minulost

Vaši oblíbenou košili „zdobí“ skvrna neidentifikovatelného původu, která odolává veškerým snahám o odstranění? Ještě dřív, než půjdete nakupovat další prací přípravky, dejte šanci výše zmíněnému prášku. Jakmile ho smícháte s vodou do konzistence pasty, potřete jím kousek garderoby a necháte zhruba dvě až tři hodiny působit, tvrdohlavý flek zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Delší životnost květin

Jak prodloužit „výdrž“ květin ve váze? Na tuto otázku existuje jednoduchá odpověď. Přidejte k nim do vody rozpuštěný aspirin a těšte se déle z jejich krásy! Mimochodem, sluší se zmínit, že tenhle zlepšovák používají i někteří zahradníci za účelem rychlejšího zakořenění sazenic.

Pračka jako nová

A teď ruku na srdce. Kdy jste naposledy zbavili pračku vnitřních nahromaděných nečistot? Pokud je vám líto kupovat drahé prostředky v drogerii, zkuste k tomuto účelu využít jmenované léčivo. Prostě a jednoduše pár kousků rozpusťte ve vodě a směs nalijte do dávkovače, poté spusťte běžný prací program. „Útroby“ spotřebiče budou bez usazenin a zářit čistotou!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat