Prostreno.cz

Vychytávky pro přípravu jídel bez zbytečných prodlev

Tyhle triky jsou tak báječné, že byste to ani nečekali. A stoprocentně účinné! Teď bude vaše vaření ještě jednodušší, a u některých jídel dokonce výrazně rychlejší.

Občas se dostanete do takové časové tísně, že si místo teplého kvalitního jídla raději dáte nezdravou hotovku, a pak s žaludečními potížemi litujete? S následujícími triky už nebudete muset. Jsou geniální a přitom jednoduchou variantou, jak si přípravu jídel usnadnit a zrychlit.

Bylinky v kostce

Bylinky, které vám zbyly při přípravě jídla, můžete zamrazit s trochou vody nebo oleje. Tak budete mít po ruce vždy praktickou porci do zeleninové pánve nebo omáčky. Funguje to velmi dobře i s nadrobno nakrájeným česnekem s olivovým olejem, takže bude vždy připravený do dresinků nebo na pečení.

Nic se nelepí

Kdo by to neznal – při krájení cibule nebo česneku najemno zůstávají malé kostičky nalepené na noži. Na pomoc si vezměte olej. Jednoduše před krájením nůž lehce pomažte olejem a už se na něj nic lepit nebude.

Rychlé dozrávání

Přepadla vás chuť na guacamole, ale avokádo je tvrdé jako kámen? Podle toho, jak moc spěcháte, existují dva tipy, jak rychle nechat avokádo dozrát. Můžete ho přes noc zabalit spolu s banánem do papírového sáčku nebo novinového papíru. Zrající plyny banánu nechají dozrát i avokádo. Pokud na avokádo spěcháte hodně, můžete avokádo oloupat, nakrájet na plátky a ty položit do octové vody (150 ml vody, 50 ml octa, 5 lžic cukru, 1 lžička soli). Po asi dvou hodinách bude avokádo měkké a krémové.

Osvěžující citron

Pokud potřebujete do pokrmu jen kapku osvěžující citronové šťávy, zapomeňte na rozkrojení na dvě půlky. Většinou to totiž končí tím, že po pár dnech seschlý citron vyhazujete. Použijte jednoduchý trik s jehlicí. Pletací jehlicí udělejte do citronu díru a vymačkejte si jen tolik, kolik potřebujete.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat