Prostreno.cz

Ztvrdlou bagetu oživí vodní fígl

Pochutnat si na bagetce staré jeden, dva dny? Nic není nemožné. Vyzkoušejte účinný a osvědčený vodní trik, díky kterému zase bude jako čerstvá!

Není nic lepšího. Chuť a vůně právě upečeného bochníku křupavého chleba nebo bagety jsou skoro až opojné. Bohužel se často stává, že ona čerstvost, nadýchanost a vláčnost do druhého dne zmizí stejně jako pára nad hrncem. Taky se často potýkáte s tím, že ráno je oblíbená bagetka tvrdá jako kámen a hodí se jen na krutonky nebo strouhanku? Voda ji zachrání!

Vydejte se ke dřezu

Vůbec se nestyďte. Pusťte vodu a bagetě dopřejte řádnou koupel. Proud směřujte spíš na kůru, ale obecně nezáleží na tom, jestli se strana řezu také namočí. Mokré pečivo následně zabalte do hliníkové fólie a vložte do trouby předehřáté na 150 stupňů Celsia. Tam ji nechte osvěžovat 10 až 12 minut. Po uplynutí stanoveného času balíček vyjměte a rozdělejte. Přesvědčte se, že pečivo je měkké. Vraťte ho zpátky do trouby a ohřívejte další 4 minuty. To je krok, díky kterému se bageta opět stane křupavou a chutnou. Dobrou chuť!

Kolik máte času?

Jistě vás ohromí, že se vaše bageta chutí, vůní i křupavostí podobá čerstvě upečenému pečivu, nicméně myslete na to, že pokud je takto oživená, má mnohem kratší trvanlivost. Velmi rychle tvrdne a navrací se do své „nepoživatelné“ formy. Proto by se měla sníst ideálně do 15 až maximálně 20 minut. Nestihli jste ji zkonzumovat?

Tvrdou bagetu umelte ve strojku na maso, strouhanka se bude hodit. Nebo ji osmažte na pánvi a potřete česnekem. Francouzská bageta je také ideálním pečivem na žemlovku. Nakrájená na plátky se vkládá do mléka se žloutky, cukrem a máslem. Máte-i tedy chuť na něco sladkého, vrhněte se do přípravy tohoto jídla dobře známého ze školních jídelen. Všechny nápady jsou vítány, kromě jediného.

Zimní nešvar, který ohrožuje opeřence

Starší pečivo se dá zužitkovat různými způsoby, jen jím nekrmte ptáky. Tvrdé bagety či chleby jim mohou způsobit zranění jícnu. U vodních ptáků staré pečivo největší nebezpečí představuje především pro mláďata, u kterých se v rámci nadměrné konzumace objevují vývojové deformace peří a kostí. Ptákům lépe svědčí směsi semen. Proto jestli už si s tvrdou bagetou nevíte rady, radši ji vyhoďte.

Zdroj: www.easykitchen.com, www.howtodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat