Prostreno.cz

Cibulová zelenina odpuzuje škodlivé hlodavce

Krysy, potkani a další jim podobní nezvaní návštěvníci mohou významně narušit pohodu vašeho domova. Že zrovna neplánujete s nimi žít? V pořádku, pak je ale vyžeňte stylem, který nikomu z vás neublíží!

Taková krysa obecná, myš nebo potkan patří mezi hlodavce, které vyvolávají nadšení i hrůzu. Zatímco jedni je moc rádi chovají jako domácí mazlíčky, druhým vadí už jen proto, že ničí nábytek i oděvy. Právě oni se tak uchylují k hubení pomocí voskových granulí s jedem. Světe, div se, odradit hlodavce se dá i jinak než nákupem pastí a měkkých návnad. Stačí, když při příštím nákupu zavítáte do oddělení ovoce a zeleniny!

Ochucovadlo, lék i ochránce

Cibuli mnozí mají za nezbytný základ omáček, polévek nebo gulášů. Patří k přírodním antibiotikům, chrání nervový a kardiovaskulární systém, zamezuje kornatění cév, přispívá k udržení správného krevního tlaku a co víc, navzdory svému obyčejnému a nevýraznému vzhledu snižuje hladinu špatného cholesterolu.

Vědci o ní také tvrdí, že je prevencí proti infarktu a mrtvici. Co se však týče jejího štiplavého zápachu, tak právě ten většinu lidí, a hlavně dětí, odrazuje. A teď ta dobrá zpráva. Ani hlodavcům nevoní! Tak vezměte nůž do ruky a cibuli pasujte do role účinného odpuzovadla!

Efektivní metoda, která vás nadchne

Vezměte pár kusů, nakrájejte je na několik plátků a ty umístěte do blízkosti otvorů, mezer, okolo dveří, oken, na půdu a jiná místa. Vždy se však zajistěte, aby se k nim nedostali domácí mazlíčci. Požití cibule pro ně může být toxické. Po několika dnech se cibule začne rozkládat a zapáchat. V tento moment plátky vyměňte za nové. Pro maximalizaci účinku však podnikněte i další opatření.

Vše musí mít víko

Veškeré potraviny skladujte ve vzduchotěsných kovových nebo skleněných nádobách, praskliny, díry a mezery ve stěnách, oknech a střechách nechte opravit (ani dvoucentimetrové škvírky pro takového potkala, který zdolá i vodu, nepředstavuje žádnou překážku), pravidelně uklízejte (hlodavcům se hromady nepořádku vevnitř domu i mimo něj líbí), zakryjte popelnice a průběžně je čistěte.

V ideálním případě ještě s pomocí odborníka zkontrolujte potrubí a v žádném nesplachujte zbytky jídel do kanalizace. Pro jistotu požadujte instalaci kanalizační zpětné klapky, která brání zpětnému toku odpadních vod, ale také chrání před hlodavci. Díky ní zamezíte tomu, že na vás nějaký ten potkánek nevykoukne z toalety.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: Názor autora.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat