Prostreno.cz

Příprava domácího oleje z růžových šípků není žádná věda

Šípků je teď všude dost. Proč je nechat ležet ladem? Vytvořte si z nich olej, který omladí vaši pleť už po pár týdnech! Tento tekutý spojenec také zlepšuje vzhled jizev a umazává pigmentové skvrny.

Šípkový olej je pro své zkrášlující a hojivé vlastnosti ceněn již od starověku. Jako součást každodenní péče o pleť ho využívá i britská vévodkyně Kate Middleton, stejně jako americká herečka Gwyneth Paltrow nebo australská modelka Miranda Kerr. A jejich zářivá pokožka je důkazem, že opravdu funguje! Chcete si udělat svůj vlastní? Nic vám nebrání, je to snazší, než se může zdát.

Jednoduchý manuál zvládne každý

První hlavní ingrediencí jsou samozřejmě šípky, tedy plody růže, které si venku nasbíráte třeba při odpolední procházce. Hrst těchto červených pokladů, v ideálním případě lehce tvrdých, nejprve důkladně omyjte a následně osušte. Poté je vložte do připravené sklenice tak, aby zaplnily jednu její třetinu. Následně je zalijte kvalitním olivovým olejem, dobře uzavřete a nechte zhruba měsíc odpočívat. Každé dva až tři dny nádobu obraťte dnem vzhůru, aby se vše dobře promíchalo. Po uplynutí stanovené doby šípky sceďte, čímž je olej připraven k okamžitému použití. Co se týká jeho skladování, nejlépe mu bude na nějakém chladnějším místě. A teď přejděme k jeho schopnostem, jež se dotýkají zázraků…

Jeden přípravek řeší mnoho problémů

„Obecně platí, že šípkový olej je vhodný pro všechny typy pleti. Protože má vysoký obsah esenciálních mastných kyselin, změkčuje kůži a podporuje funkce její ochranné bariéry,“ vyjmenovává pozitiva newyorská dermatoložka Marisa Plescia s tím, že obsažená kyselina linolová je zvláště užitečná pro ty, kteří trpí akné. Zároveň zmiňuje, že uvedená složka také umazává pigmentové a stařecké skvrny. Co další účinky?

Delší mládí? To prostě chcete!

Olej z šípků regeneruje a zvyšuje produkci kolagenu. Výzkumy naznačují, že již po osmi týdnech nanášení je pokožka omlazená, vyhlazená a výrazně pružnější. Tento kosmetický produkt také intenzivně hydratuje a rozjasňuje, přičemž zabraňuje poškození způsobené volnými radikály. Rovněž zklidňuje záněty i podráždění a zlepšuje vzhled jizev. To si vaše vizáž nechá líbit, nemyslíte?

Zdroje: byrdie.com, simplybeyondherbs.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat