Prostreno.cz

Moučkový cukr lze snadno nahradit

Došlý práškový cukr není žádnou katastrofou. Ostatně, v podstatě si ho můžete vyrobit i doma. Anebo ho vyměňte za sušené mléko, med nebo javorový sirup.

Znáte to. Pustíte se do pečení a uprostřed výrobního procesu zjišťujete, že nemáte k dispozici takové množství moučkového cukru, které recept vyžaduje. Co teď? Máte to snad vzdát? Nebo sundat zástěru a utíkat do obchodu, kde si se sladidlem v ruce vystojíte dlouhou frontu? Nutné nebude ani jedno. Jak si v této situaci poradit?

Chce to trochu škrobu!

Moučkový cukr není nic jiného, než rozemletý cukr krystalový. A od toho se odvíjí i řešení téhle kuchyňské krize. Zkrátka použijte druhou jmenovanou ingredienci, nechte ji chviličku zpracovat v robotu či kafemlýnku a promíchejte s trochou kukuřičného škrobu. Potřebný prášek, který se tolik hodí do polev i pečiva, bude rázem na světě! Máte však i jiné záchranné možnosti.

Sušené mléko

Vhodnou alternativou může být podle vyhlášených kuchařů a pekařů také sušené mléko. I do něj je prý třeba přidat špetku zmíněného kukuřičného škrobu, který zajistí dobrý výsledek. Tak jistě, tahle směs nebude tolik sladká, ale o to možná lépe, protože se dá považovat za zdravější. Myslete také na to, že sušené mléko absorbuje více tekutiny, proto některé poměry surovin budete muset zřejmě lehce upravit.

Nezapomeňte na med

Med je prý vůbec nejstarším sladidlem v dějinách lidstva. Oproti „klasickému“ cukru zprostředkovává celou řadu prospěšných látek, a to včetně vitaminů, minerálů, enzymů a antioxidantů. Vážně můžete sáhnout po něm? No jistě! Kvalita těsta tím rozhodně neutrpí, spíše naopak.

I javorový sirup přijde vhod

Javorový sirup už dávno není jen záležitostí amerických filmů. I tuzemští zastánci zdravé výživy si ho oblíbili, a to zejména pro ořechovou chuť a nízký obsah sacharózy. Navíc je odolný vůči teplu, takže ho lze zakomponovat skutečně do čehokoli. Víte, že obsahuje i kyselinu listovou a hořčík? To jsou živiny, které kromě jiného ulevují při stresu. Tahle přísada tedy dokáže uklidnit vaše pocuchané nervy!

Zdroj: goodhousekeeping.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat