Prostreno.cz

Zubní pastu nahraďte gelem z aloe vera

Pro udržení zdravých a čistých zubů lze místo běžné zubní pasty použít čerstvý gel z aloe vera. Jeho úžasné zdravotní účinky vás překvapí!

Zubaři pravidelné preventivní prohlídky doporučují alespoň dvakrát ročně. V rámci každodenní hygieny je pak nutné si chrup vyčistit taktéž ústa alespoň dvakrát. Leckdy ale ani to nestačí. Někdy bývá žlutost na zubech tak tvrdohlavá, že ji nelze vyčistit ani obyčejnou zubní pastou. Jaký přírodní prostředek je v tomto směru účinný? Gel z aloe vera. Tohle všechno dokáže!

Redukuje zažloutnutí

Extrahujte gel a jednou denně jím nahraďte svoji oblíbenou zubní pastu. Výsledky začnete vidět do týdne. Aloe vera odstraňuje žlutou vrstvu a jeho antibakteriální vlastnosti pomáhají předcházet infekci v jazyku, dásních a dalších částech úst (1). Abyste dosáhli dobrých a rychlých výsledků, naneste na zubní kartáček pouze gel extrahovaný z čerstvého aloe vera a ústa jím dobře vyčistěte.

Krotí zápach z úst

Bílý povlak na jazyku zrovna nepůsobí dobrým dojmem. Někdy způsobuje špatný dech a zvláštní pachuť v ústech. Naštěstí se ho dá zbavit pomocí čerstvého gelu z aloe vera. Zmíněný sukulent obsahuje mnoho silných antifungálních (působících proti houbám) a protiplísňových látek. Má tedy moc ústa udržet svěží i po několik hodin.

Zkracuje dobu hojení aftů

Aloe vera v sobě ukrývá spoustu cenných látek, včetně vitaminů A, C, E, B1, B2, B3 (niacin), B6, cholinu, kyselinu listové, alfa-tokoferolu a beta-karotenu. Aloe vera je také jednou z mála rostlin, ve kterých najdete vitamin B12. Studie přitom prokázaly, gel zkracuje dobu hojení aftů a mírní bolest (2).

Na co si dát pozor?

Pastu gelem aloe vera nahraďte pouze jednou denně, jak již bylo uvedeno, a rozhodně zubní pastu nevynechávejte. To proto, že se v ní nachází mnoho zásadních a speciálních prvků, které v aloe vera nejsou (kupříkladu fluorid). Začněte tím, že si vyberete kartáček s malou hlavou a měkkými štětinami, uchopíte jej jemně prsty a vytlačíte na něj kousek zubní pasty či gelu o velikosti hrášku. Ujistěte se, že jste vyčistili všechny mezery mezi zuby. K odstranění částeček jídla z dásní ústa vypláchněte vodou.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5198455/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4439686/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat