Prostreno.cz

Na akné i vrásky zabírá pleťová maska z manga

Přírodních prostředků podporujících zdraví i krásu nikdy není dost. A takové mango to dělá s opravdovou vervou. Likviduje volné radikály, bakterie způsobující akné, záněty i vrásky. Pleťovou masku si připravíte natotata!

Mango nepochybně chutná skvěle. Ale pozor, toto exotické ovoce pocházející z Asie neuspokojí jen chuťové buňky, famózní účinky nabízí i pokožce, kterou léčí a omlazuje. Pojďme spolu nahlédnout pod jeho slupku, kde se skrývá nejedno kosmetické tajemství.

Zpomalovač vrásek vonící po letní pohodě

Pokud mango o něco rozhodně nemá nouzi, jsou to antioxidanty se zkrášlujícími účinky. Že jeho jedinečné složení inhibuje tvorbu vrásek, to potvrzují i vědci. Ti na základě svých studií (1) tvrdí, že obsažené látky předcházejí poškození stávajícího kolagenu, přičemž podporují jeho svižnější novou produkci. Když se k tomu připočítají i další fantastické schopnosti této cizokrajné potraviny, je o krásu i atraktivní jiskru postaráno.

Past na volné radikály

Asi není třeba zmiňovat, že si všudypřítomné volné radikály kdovíjak nerozumí se zdravím ani vitálním zevnějškem. Čím více jich naše tělo dokáže samo zneutralizovat, tím samozřejmě lépe. Velkým pomocníkem je v tomto případě právě mango (2), které navíc zabraňuje širokému spektru bakteriálních, zánětlivých, plísňových a mikrobiálních útoků na pokožku (3). Jeho síla je dokonce natolik velká, že může značně přispět k léčbě akné (4). Není divu, že se o něm smýšlí jako o králi ovocného světa!

Mangové kombinace pro krásu

Zkrášlující mango je skutečně všestranné, proto se dá zkombinovat s kdečím. Masku si připravíte spojením s obyčejným bílým jogurtem, medem, avokádem, ovesnými vločkami, růžovou vodou, vaječným bílkem, mlékem, tvarohem, pšeničnou moukou, třtinovým cukrem, skořicí nebo muškátovým oříškem (5). Zkrátka cokoli, co máte po ruce, se dá použít a přinese to ozdravný a omlazující efekt.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23458392/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10960895/, (3) www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14786419.2015.1115995?src=recsys&&journalCode=gnpl20, (4) www.herbaldynamicsbeauty.com/blogs/herbal-dynamics-beauty/10-amazing-benefits-of-mango-for-skin-health, (5) www.stylecraze.com/articles/mango-face-packs-that-work-wonders-for-your-skin/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat