Prostreno.cz

Veřejná místa plná nebezpečných bakterií

Není nutné, aby na vás někdo kýchl, abyste chytili virózu. Stačí, když si předpisově zakryje rukou pusu, jenže pak se tou samou rukou dotkne předmětu, na který sáhnete i vy. A pak to jde rychle – přejedete si prsty po rtech a pár dní si poležíte doma.

Na kterých místech je nejpravděpodobnější, že se nám něco podobného přihodí, respektive na co bychom si měli dávat pozor?

Bety vám přináší přehled 10 míst a předmětů, jež jsou pokryty největším množstvím virů a bakterií. Mimochodem, možná vás to udiví, ale veřejné záchodky na seznamu nefigurují…

  1. Držadla a madla v prostředcích hromadné dopravy
  2. Tlačítka ve výtahu
  3. Košíky v supermarketu
  4. Jídelní lístky v restauraci
  5. Peníze
  6. Vypínače
  7. Slánky a pepřenky v restauraci
  8. Naběračky v salátových barech
  9. Bankomaty
  10. Přístroje v posilovnách

Není však třeba propadat panice – stačí dodržovat pár základních pravidel a nemoci se vám i přesto, že jste se v tramvaji drželi tyče nebo si v restauraci osolili jídlo, obloukem vyhnou.

Jak se tedy chránit?

  1. Mýt si ruce pokaždé, když máte možnost. To je klíčové a snad každému jasné pravidlo. Pokaždé, když přijdete zvenku, pořádně ruce vydrhněte teplou vodou a mýdlem. I venku máte často spoustu možností, kde se umýt, využijte jich.
  2. Dobrým pomocníkem jsou malé, většinou gelové desinfekční prostředky, které se vejdou do kabelky a které můžete použít prakticky kdykoli, aniž byste potřebovali mýdlo, vodu na opláchnutí nebo ručník.
  3. Nesahejte si na obličej, jste-li venku. S každým dotykem totiž přenesete bakterie a viry o něco blíže ústům…




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat