Prostreno.cz

Boj s celulitidou: Opravdu je předem prohraný?

S celulitidou se potýká drtivá většina žen. Boj s ní je během na dlouhou trať a obvykle je třeba změnit spoustu aspektů našeho životního stylu. Ale i nad pomerančovou kůží lze vyhrát, není třeba se vzdávat!

Co vlastně celulitidu způsobuje? Vypadá to, že příčin je celá řada – stres, nezdravý životní styl, špatná strava, hormonální nerovnováha, ale také nedostatek péče o pokožku. Není pravda, že štíhlé ženy pomerančovou kůží netrpí, potýká se s ní i spousta modelek.

Krok první – strava

Protože má pomerančová kůže řadu příčin, je také třeba se při její léčbě zaměřit navíce faktorů. Především začněte u výživy – je nezbytně nutné omezit sůl a dodržovat pitný režim.

Zapomeňte na fastfoodová jídla, smažené pokrmy, chipsy, sladké limonády, uzeniny, čokoládu i alkohol. Samozřejmostí je přestat kouřit. Začleňte do svého jídelníčku pokrmy bohaté na vitaminy, minerály a vlákninu – tedy ovoce a zeleninu.

Jak je to s pilulkami?

Pokud vám v reklamě slibuje nějaký doplněk stravy, že dokáže bez námahy a změny životního stylu zatočit s pomerančovou kůží jednou pro vždy, buďte obezřetní. Celulitida je velmi komplexním problémem a zázračné pilulky na ni v podstatě neexistují. Některé mohou v boji s ní pomoci, ale bez vaší snahy jsou bezmocné.

Krémy, mléka, gely…

Totéž co o doplňcích stravy platí i pro nejrůznější kosmetické přípravky slibující zmizení pomerančové kůže do několika dnů. Nicméně péče o pokožku postiženou celulitidou je v boji s ní velmi důležitá. A některé krémy či tělová mléka určená na pomerančovou kůži vám opravdu mohou pomoci. Jen nečekejte zázraky do druhého dne. Musíte být vytrvalí a používat tyto výrobky pravidelně každý den. A samozřejmě dodržovat i výše popsané zásady.

Nezbytný pohyb

Nejvhodnější fyzickou aktivitou, která pomáhá v boji s celulitidou, je pravidelná chůze či běh. A vědci pro nás mají jednu dobrou zprávu – skvělou činností je rovněž sex. Výzkumy totiž ukázaly, že sexuálně aktivní ženy nejsou pomerančovou kůži postiženy tolik jako jejich kolegyně, jejichž milostný život se blíží nule. Nejen že je sex vlastně pohybovou aktivitou, ale ovlivňuje i hladinu hormonů v těle a ty se na pomerančové kůži také podílejí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat