Prostreno.cz

5 večerních svačinek, které si můžete vychutnat bez obav

Zase vám kručí v žaludku a nechcete riskovat, že se jeden pozdní hřích podepíše na vaší pracně vydřené linii? Nebojte, ne všechno mlsání je zakázáno. Zde je pět dietních lahůdek, které vás skvěle zasytí!

Honí vás mlsná u televize, vrátili jste se pozdě z práce nebo jste se odpoledne nestihli najíst, a proto večer doslova šilháte hlady? Situací, které nahrávají nočním výletům do ledničky, není zrovna málo. A buďme reální – občas se jim nedá vyhnout ani s tím největším sebezapřením. Jak z toho ven?

Řešení by bylo. Dokonce několik! Výživová poradkyně se soukromou praxí Angela Lemond ví, jaká důvěryhodná jídla si můžete dopřát i po setmění. Tyto chutné kombinace neútočí na váhu, nezvyšují hladinu cukru v krvi a ani vás nebudou podněcovat k dalším nezřízeným chutím. Zkusíte je jako učiněnou první pomoc?

1. Banán na vlně mandlí

Banány jsou vynikajícím zdrojem rychle stravitelných sacharidů. Zmíněná odbornice doporučuje vzít na milost jeden středně velký a k němu jednu polévkovou lžíci mandlového másla. Pokud se vám chce zapínat mixér, z obou surovin se dá vytvořit fantastický koktejl. Jestli ne, klidně si máslo na banán prostě namažte.

2. Baby karotky s hummusem

I když název hummus nezní zrovna lákavě, tento studený pokrm z rozmačkané uvařené cizrny si nutriční poradci nemohou vynachválit. Především díky velkému obsahu bílkovin a vlákniny. 3 lžíce této kaše s šálkem malých mrkviček - a lehká svačina je na světě.

3. Avokádo a cottage

Sýr cottage patří mezi ty nejnevinnější, zvláště v případě, že máte v lednici jeho odlehčenou variantu. Číhá v něm opravdu zanedbatelné množství tuku! V kombinaci s avokádem, které vám zase nabídne spoustu minerálních látek a do dietní stravy bezpochyby patří, můžete mít jistotu. Tenhle noční hřích je bez následků!

4. Bílý jogurt a borůvky

Snad jste si na konci léta nasbírali pořádnou zásobu borůvek. Podle Angely Lemond jsou v misce zalité lehkým bílým jogurtem bez příchutě naprostý poklad, který vás zachrání při chuti „na něco dobrého“. Kulaté přátele lze nahradit i jahodami, mají nízkou kalorickou hodnotu.

5. Jablíčko a skořice

Skořice má mnoho schopností a některé z nich přispívají k hubnutí, protože urychluje štěpení tuků. Věděli jste to? Posypte s ní nastrouhané jablko a kromě příjemné vůně připomínající Vánoce uspokojíte i své chuťové buňky. Není nad spojení příjemného s užitečným, viďte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat