Prostreno.cz

Bylinky pomohou s hubnutím i detoxem. Které se hodí

Léčivé byliny jsou poslední dobou stále oblíbenější. Vsadíte na ně také? Jestli se právě potýkáte s nějakým kilem navíc nebo potřebujete celkově posílit organismus, víme, ze kterých si uvařit zázračný čaj!

Někdo sbírá čerstvé bylinky průběžně a suší si je do zásoby, další si pro ně raději zajde do lékárny či bylinkářství. Důležité je, že jsou po ruce! Jak si s jejich pomocí přičarovat svou vysněnou váhu? Zde je tajný recept…

Čaj na rychlejší hubnutí

S tímhle nápojem nemůžete šlápnout vedle. Reguluje látkovou výměnu a stimuluje tělesné orgány - zejména žlázy, čímž podporuje spalování tuků, odvod tekutin a urychluje trávení. Sen každé ženy!

K jeho přípravě je třeba: 15 gramů krušinové kůry, 10 gramů šípků, 8 gramů listu topolovky, 15 gramů listu ostružiníku, 15 gramů listu maliníku, 7 gramů kopřivy, 3 gramy třezalky, 2 gramy květu řebříčku.

Postup: Všechny bylinky důkladně promíchejte. Na jeden šálek potřebujete plnou polévkovou lžíci směsi, kterou přelijte vroucí vodou a nechte půl minuty louhovat. Následně sceďte a můžete si vychutnat první doušek. Kúru začínejte nejprve jedním šálkem denně, postupně zvyšujte na tři šálky za den. Ideální doba procesu je šest týdnů. Jestli vydržíte, do Vánoc se nepoznáte!

Mimochodem, možná by to ještě před příchodem nejhezčích svátků roku chtělo trochu pročistit útroby.

Očistný detoxikační čaj

Při počišťovacích kúrách není lepšího pomocníka. Má totiž skvělé účinky! Ať už detox držíte jakkoli dlouho, určitě si ho zpestřete tímto čajem.

K jeho přípravě je třeba: 15 gramů kopřivy, 50 gramů pupenů černého bezu (lze použít i extrakt), 15 gramů pampelišky, 50 gramů petrklíče.

Postup: Vrchovatou čajovou lžičku smíchaných bylin přelijte šálkem vroucí vody, nechte tři minuty stát a poté sceďte. Po menším množství popíjejte v průběhu dne. Můžete lehce přisladit i troškou medu. Ale s ním to nepřehánějte, jde přece o očistu…

Zdraví posilující čaj

Tohle je trochu netradiční recept, protože si ho upravíte dle své fantazie. Z nabídnutých bylinek si podle citu vyberte takové, které vám vyhovují. Je jedno, v jakém budou poměru, protože všechny praskají ve švech prospěšnými látkami a váš organismus bude doslova plesat blahem. Je to jen na vás!

K jeho přípravě je třeba: Podběl, petrklíč, kopřiva, kontryhel, jahodník, heřmánek, zimolez, mateřídouška, meduňka, máta, řebříček, dobromysl.

Postup: Zvolené bylinky přelijte vroucí vodou a nechte tři minuty louhovat. Sceďte, pohodlně se usaďte a vychutnejte si kousek přírody ve vašem šálku, který slibuje ty nejlepší zdravotní účinky!





Celkem 0 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat