Prostreno.cz

Bylinky proti stresu? Do pohody vás hodí kozlík a řebříček

Stres, pracovní přetížení, velké nároky a časová tíseň. Byl by div, kdyby v takových podmínkách člověk neměl nervy nadranc! Také občas nevíte, jak zklidnit mysl a nastolit vnitřní klid? Tohle voňavé řešení se vám zalíbí!

Každý řeší stresové období jinak. Někdo se vypovídá u odborníka, jiný sáhne po uklidňujících lécích a další si jde zasportovat. Nelíbí se vám ani jedno? Zkuste využít bylinky, které zaženou neklid a přinesou psychickou úlevu. O kterých je řeč a jak je použít?

Koupel z kozlíku lékařského

Hotový extrakt tohoto přírodního zázraku seženete v lékárně nebo pohodlně na internetu. Vykoupat se před spaním dvakrát až třikrát týdně v lázni s kozlíkem je učiněná relaxační pohádka! Stačí pár kapek přidat do vody, která by měla mít teplotu 37 stupňů Celsia. Je nutné v ní setrvat alespoň 15 minut. Po skončení koupele se doporučuje ještě skočit pod studenou sprchu.

Čaj z řebříčku obecného

Je dokázáno, že tato bylina má zklidňující účinky. Zázračný lék si připravíte z vrchovaté čajové lžičky řebříčku přelité šálkem horké vody. Po půl minutě louhování sceďte a po malých doušcích pijte. Dávkování? Třikrát denně a stres si na vás netroufne. Dobrou náladu budete moct rozdávat!

Řebříčková sedací koupel

Když 100 gramů řebříčku namočíte na 12 hodin do studené vody, poté mírně zahřejete a přilijete do vany, hodně podpoříte schopnosti výše zmíněného čaje. Po dvaceti minutách v lázni (bez usušení) oblečte župan a další hodinu rozjímejte v pohodlné poloze. Nejlépe v posteli nebo ve svém oblíbeném křesle.

Čaj ze jmelí

Plnou polévkovou lžíci jmelí nejprve nechte působit 12 hodin ve studené vodě. Následně zahřejte, sceďte a s chutí na zdraví! Pokud máte doma termosku, přírodní antistresovou první pomoc si můžete vzít s sebou do práce místo kávy a užívat v průběhu dne. V zaměstnání vám bude o poznání příjemněji.

Esence z hlohu obecného: na smích

Zdají se vám tyto recepty jako lehký kalibr? Pak je tu ještě jedna možnost. Tinkturu z hlohu obecného zalijte 40% pálenkou. Elixír pak umístěte na teplé místo a dva týdny nechte odpočívat. Denně spolkněte pět kapek a budete v pohodě!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat