Prostreno.cz

Zbavte se chuti na cigaretu. Pomocí bylinek

Kouření je jedem pro srdce. Nikotin způsobuje zužování cév a srdečních tepen. Navíc tenhle zlozvyk zanechává na srdečním svalu jizvy! Zkoušeli jste přestat a vaše slabá vůle vás pokaždé nechala ve štychu? Jděte na to od lesa – bylinkovou terapií!

Statistiky nelžou. Na celém světě kouří přes dvě miliardy lidí. V Čechách to dělá přibližně 30 procent z celkové populace. Láska k cigaretám připraví kuřáka v průměru o 15–18 let života. Jak s tím seknout jednou provždy? Samozřejmě existují různé žvýkačky, náplasti nebo odborná pomoc. Můžete se však obrátit i na přírodu. Tady je bylinková terapie…

Puškvorec lékařský

Jste k této léčbě poněkud skeptičtí? Věřte, že puškvorcová odvykací kúra se používá už od dob našich babiček. Silným „závislákům“, kteří v sobě neměli dostatek sil, aby s kouřením přestali, se radilo jediné - nadrobno nasekané kořeny puškvorce pomalu rozkousat, zbytky nepolykat, ale vyplivnout. Jeho hořká kořeněná chuť mírní abstinenční příznaky a trochu pozmění vnímání zapálené cigarety. Zkrátka a dobře, dotyčnému to nějak záhadně přestane chutnat a kouř mu začne doslova vadit.

Síla obyčejných jablek

Je běžné, že kuřáci mívají přirozený odpor k těmto čistě podzimním plodům. Víte, v čem to vězí? Střevní sliznice, ve kterých je nikotin usazený, reagují na přítomnost ovocných kyselin a snaží se je nějak strávit. A právě tento proces vyvolává krajně nepříjemné pocity. Ten, kdo je ustojí a během tří dnů spořádá minimálně 20 jablek, docílí toho, že jeho nechuť ke kouření vroste podivuhodným způsobem. Jak snadné, že? Stačí pořádná zásoba jablek a rázem je po starosti.

Čaj z vlašských ořechů

Při kouření i samotném odvykání je nutné chránit především srdce. A léčivé účinky pro jeden z nejdůležitějších orgánů najdete v ořechu. Naštěstí je právě jejich sezóna! Dělicí strany mezi jádry jsou tou správnou surovinou pro čaj. Tyto části že čtyř až pěti ořechů se namočí na jeden den. Následující ráno se uvaří a pijí na lačný žaludek. Nejspíš to nezní moc lákavě, ale srdce se vám za takovou oběť stonásobně odmění…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat