Prostreno.cz

Syrovátkový protein zahubí zbytečná kila navíc

A je to zase tady! Nový rok, nové výzvy, nová předsevzetí. Taky plánujete, že v březnu obléknete o dvě konfekční čísla menší šaty a v červenci si pořídíte sexy dvojdílné plavky?

Když slyšíte pojem „syrovátka“, pravděpodobně vás napadne její sušená verze, tedy sáček ze zdravé výživy v hodnotě okolo padesáti korun. Čím je prospěšná pro vaše tělo? Obsahuje mnoho minerálů a látek, které například vyživí vaši pleť. Jsou vaše záměry jiné? Toužíte spíš po snížení váhy?

Pak musíte vsadit na kvalitní syrovátkový protein, na který nedá dopustit třeba známá americká fitness trenérka Jillian Michaels, jejíž domácí programy na hubnutí a tvarování postavy se staly legendárními. Balení o obsahu půl kila však už nestojí pár korun. Jedná se o stovky. Jak moc se tahle investice vyplatí?

Žena, muž, kulturista i modelka

Studie jednoznačně prokázaly, že syrovátkové bílkoviny mohou pomoci budovat svalovou hmotu. Super zpráva pro kulturisty, nicméně pokud je vaším záměrem mít menší stehna, vytvarovaný pas a užší boky, radujte se taky.

Experti na výživu včetně Paula Arciera, což je americký odborník na výživu, cvičení a metabolismus, hlásají, že syrovátkový protein je možná nejúčinnější dietní strategií pro podporu hubnutí.

„Koření“, po kterém se proměníte

Pokud přidáte tento typ proteinu do vašeho jídla a občerstvení, váš metabolismus bude spalovat kalorie po celý den. A co víc, syrovátkové bílkoviny oproti jiným dietním pomocníkům zajistí delší pocit sytosti, takže vám odpadne potřeba házet do sebe svačinu navíc.

Paul Arciero zároveň uvádí, že nelze opomíjet ani starou známou klasickou funkci syrovátek, a to právě výstavbu nových svalů. Což je však i při hubnutí velmi důležité. Laicky řečeno, čím více svalů máte, tím více kalorií vaše tělo spaluje. Už přemýšlíte nad fyzickou aktivitou, která vás udělá šťastnými a štíhlými? Děláte dobře.

Jak uspíšit cestu za svým cílem?

Výzkum publikovaný v odborném časopise Journal of American College of Nutrition potvrzuje, že lidé, kteří zvolí silový trénink a do toho užívají syrovátkový protein, zaznamenávají větší úbytek na váze. Není tedy nic snazšího, než si tenhle kouzelný prášek přidávat do jídel a nápojů, které máte rádi.

Syrovátkový protein seženete ve specializovaných obchodech s vitaminy či produkty pro fitness. Najdete ho i ve zdravých výživách. Další dobrou zprávou je, že obsahuje velmi málo laktózy, takže ho mohou užívat i lidé, kteří k ní nejsou tolerantní.

Zdroj: www.howotodoit.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat