Prostreno.cz

Čaje našich babiček léčí rýmu, chřipku i angínu

Nechcete při každém náznaku onemocnění běžet do lékárny a kupovat kvanta chemických léků za hříšné peníze? Naštěstí se dají snadno nahradit. Zde jsou osvědčené bylinné směsi, se kterými zaženete kdejaký bacil!

Je to trochu paradox, ale některé kupované medikamenty nadělají víc škody než užitku. Ostatně o tom vás snadno přesvědčí výčet vedlejších účinků. Proč to tedy riskovat, když můžete využít sílu bylinek a být zase jako rybička? Tohle funguje na výbornou…

Rýma a nachlazení

Jednu lžíci lipového květu či heřmánku spařte 1/4 litrem vařící vody, nechte deset minut odstát, poté sceďte. Na ochucení můžete přidat citrónovou šťávu s medem. Několikrát denně vypijte šálek teplého léku a brzy se vám uleví.

Viróza

2 díly lipového květu, 2 díly černého bezu, 1 díl podbělového květu, 1 díl mateřídoušky a 1 díl květů divizny. Tři lžíce smíchaných bylin přelijte 1/2 litrem vody a přiveďte k varu. Nechte deset minut louhovat. Čaj popíjejte vlažný, asi litr denně.

Chřipka

Připravte si 20 gramů máty peprné, 20 gramů černého bezu, 20 gramů lipového květu a 20 gramů heřmánku. Polévkovou lžíci směsi zalijte 1/2 litrem vroucí vody, přikryjte pokličkou a nechte pár minut odstát. Dejte si šálek ráno, v poledne i večer. To vás postaví na nohy!

Angína

Smíchejte 20 gramů tužebníku jilmového (lidově se mu přezdívá chlapice), 20 gramů černého bezu a 20 gramů lipového květu. Při přípravě postupujte jako v předchozím případě, stejné je i dávkování.

Na zdraví!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat