Prostreno.cz

Batoh do fitka: Co si přibalit?

Sportovní oblečení, obuv, lahev s vodou, ručník, mýdlo… Tohle všechno si nejspíš při výpravě do fitness centra zabalí každý z nás. Ovšem občas se vyplatí mít po ruce i další pomocníky, kteří vám cvičení usnadní, případně vyřeší „krizové situace“.

Co byste si měli přibalit do batůžku či tašky?

Notýsek a tužku

Přemýšlíte, k čemu v době mobilních telefonů a spol. potřebujete papír a tužku, a navíc ještě v posilovně? Tak například až vám tamní trenér bude radit, jakým strojem začít a jak postupovat či kolik cviků a opakování na každém z nich provést. Myslíte si, že si to budete do příštího týdne pamatovat? Pravděpodobně ne. A tak si pěkně všechno zapisujte, ať máte příště malý tahák.

Papírové kapesníčky, toaletní papír

Ačkoli by se to nemělo stávat, někdy může dojít na toaletách fitness centra papír. A tak buďte pro takové situace vybaveni!

Dětský pudr

Nic neabsorbuje tekutinu tak jako právě pudr. A tak jej můžete použít na potem nasáklé tenisky, ale také na namáhané partie těla, které se třou o sebe a začínají být trochu bolestivé. Pudr zajistí, že se tření zmírní, a bude se vám hned cvičit lépe. Mimochodem, dětský pudr může být i náhradou suchého šamponu – to když se vám nebude chtít mýt si ve fitness centru vlasy, ale nehodláte vyrazit ven se zpocenou hlavou.

Bonbóny

Někdy to člověk, především začátečník, který ještě nezná své hranice, s cvičením přežene, a dostaví se výrazný pokles cukru v krvi. Točí se nám hlava, jsme bez energie… Co teď? Jednou z prvních pomocí může být něco sladkého. Třeba bonbón, který máte pro případ takové nouze ukrytý v batůžku. Jen pozor – není určený k mlsání, ale jen jako záchrana!

Nabíječku

Spousta z nás si už ani nedovede představit, že by v posilovně cvičila bez sluchátek s oblíbenou hudbou v uších. Jenže zákon schválnosti velí, že se nám mobil či mp3 přehrávač vybije, zrovna když se chystáme usednout na rotoped. Co s tím? Ano, vytáhnout nabíječku, najít nejbližší zásuvku a nechat přístroj nabít, alespoň než se protáhneme.

Žabky

Společné sprchy rovná se spousta nohou a spousta příležitostí, jak si odnést například bradavici či mykózu. Proto byste svá chodidla měli chránit vhodnou obuví do sprch. A tou jsou obyčejné pěnové žabky. Chráníte nejen sebe, ale i ostatní!

Vlhčené ubrousky

Jejich použití je skoro nekonečné. Můžete se jimi rychle otřít, zbavit se potu na rukou, utřít stroj po předchozím uživateli (i když většina posiloven má u každého náčiní dezinfekci), rychle odstranit make-up, který vás s potem štípe v očích… Zkrátka se vyplatí mít jich balíček po ruce!

Gumičku do vlasů

Máte dlouhé kadeře? Pak je gumička nutností. Vlasy poletující kolem hlavy nejsou při sportu nic příjemného. Klasická textilní gumička do vlasů je také lepší než například spony nebo skřipce – ty by vám totiž při některých typech pohybu mohly vadit.

Náplasti

Malá příruční lékárnička s náplastmi či obvazy, dezinfekcí apod. by vám měla být nablízku. Puchýř z nových bot, odřeniny a další drobná zranění jsou – zejména u začátečníků – docela běžné. A tak je dobré být připraven!

Náhradní oblečení

Tedy náhradní dres a tenisky. Stát se může cokoli a skončit se sportem dřív jen kvůli tomu, že se nemáte do čeho převléct či přezout, by byla velká škoda!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat