Prostreno.cz

Využijte citron pro svou krásu: Hodí se na vlasy, nehty i pleť

Příznivé účinky citronu jistě znáte, pro naše tělo je přímo nepostradatelný. Ale znáte jeho účinky i na náš vzhled? Citrony jsou plné živin a jsou vynikající i pro naše vlasy, kůži a nehty. Ovocná šťáva, stejně jako slupka, může být použita jako přírodní zkrášlující prostředek. Hýčkejte své tělo, poradíme vám, jak na to.

Citrony jsou bohaté na vitamin C a antioxidanty, které bojují proti poškození volnými radikály, jež přispívají ke stárnutí. Dokonce citron zvyšuje produkci kolagenu, což obnovuje pružnost pokožky, která pomáhá udržovat hladký a mladistvý vzhled.

Pro krásné vlasy

Citron je účinný při léčbě lupů a svrbění pokožky hlavy. Pomáhá vyrovnávat pH pokožky hlavy, zabraňuje infekci a podporuje růst vlasů.

Pro krásné vlasy bez lupů smíchejte šťávu ze 2 citronů s jedním šálkem vody. Vzniklým roztokem opláchněte již umyté vlasy, nechte působit 5 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete, když budete citronovou kúru opakovat dvakrát týdně.

Pro krásnou pleť

Studie z roku 2013 pojednává o tom, že vitamin C obsažený v citronech je užitečný při léčbě stárnutí pokožky, hyperpigmentace a zánětu tkání.

Svojí pokožce dopřejte dvakrát týdně pečující kúru s citronem. Nakrájejte citron na plátky, na každý vždy dejte trošku medu a potírejte s ním obličej, krk, dekolt i ostatní části těla, kde je třeba. Šťávu, která zůstane na pokožce, nechte působit 5 až 10 minut a pak se osprchujte.

Pro krásné nehty

Citron také podporuje růst nehtů a zabraňuje nevzhlednému žloutnutí. Dopřejte svým nehtů jednou za čas citronovou lázeň.

Ve vhodné misce smíchejte citronovou šťávu se stejným množstvím ricinového nebo arganového oleje. Namočte ruce do roztoku a máčejte 10 až 15 minut, poté opláchněte a jemně osušte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat