Prostreno.cz

Jednoduché tipy, které vám pomohou začít s hubnutím

Peklo! V poslední době je to samá reklama na plavky! Už se děsíte toho, až nějaké budete vybírat? Jestli vás trápí noční můra v podobě redukčního režimu, hladovky, cvičení či cizích lidí v posilovně, zadržte. Stačí dodržovat 4 malé, obyčejné věci – a kila půjdou dolů!

Pokud hledáte tipy pro zdravé, přirozené, a tudíž nenásilné hubnutí, které si nežádá příliš velké zásahy do vašeho běžného denního rytmu, bude se vám hodit pár neskutečně jednoduchých, ale účinných tipů. Právě ty vám pomohou začít s hubnutím již dnes!

Dejte kuchyni nový kabát

Studie ukazují, že barvy nás ovlivňují z hlediska chování a emocí. Tato logika je docela podobná tradičnímu čínskému umění feng shui, v němž barvy hrají důležitou roli v tom, jak přispívají k posílení vlastního štěstí.

V případě, že chce zhubnout, vyhněte se žlutým a červeným stěnám a nábytku. Jsou to barvy, které zřejmě povzbuzují chuť k jídlu. Místo toho se spolehněte na modrou nebo zelenou. Pokud se na malování bytu právě teď necítíte, aspoň se obklopte doplňky v těchto odstínech.

Nejezte před televizí

Je to něco jako mechanika, zvyk. Sednete si před obrazovku a už hledáte něco dobrého, co by vám pomohlo uvolnit se. Mezi to nejhorší samozřejmě patří smažené brambůrky nebo popcorn. Co s tím? Místo tučných a slaných „dobrot“ zvolte nakrájenou zeleninu nebo oříšky. Skvělým tipem je i velmi pomalé pražení semen na kapce olivového oleje. Namixujte si dýňová, slunečnicová či jiná semínka, vhoďte je na rozpálenou teflonovou pánev a při mírné teplotě pražte do té doby, než budou příjemně „šustit“. Poté je stáhněte, mírně osolte a podávejte.

Minimalizujte rizika pokušení

V případě, že ani přes změnu barvy kuchyně a odříkávání nemůžete odolat (nejen) večerním chutím, chipsy a ostatní nezdravé věci radši ani nenoste domů. Již v obchodě tak myslete na to, co si v košíku odnášíte. Určitě je jednodušší nemít ve spíži nic hříšného, než testovat svoji pevnou vůli v době, kdy se to nejméně hodí.

Zdravé potraviny dejte na atraktivnější místo

Místo, kam obvykle chodíte „lovit“, obklopte ovocem a zeleninou. Na stolku vedle ledničky máte banány, mango nebo liči čínské? V pořádku! Podvědomí zlákají tyhle pestré barvy – a v podstatě, pokud se budete držet i zásady „stop kupování nezdravých věcí“, ani nebude mít jinou možnost.

Výše uvedené tipy pro zdravé hubnutí představují jen některé psychologické metody, které usilují o změnu vašeho chování. Pokud máte svůj osobní tip, který zabírá lépe než vyjmenované možnosti, napište nám ho pod článek!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat