Prostreno.cz

Osvědčené způsoby pro krásný a mladistvý vzhled

Každá žena se bojí stárnutí a celý svůj život s ním bojujeme. Chceme být krásné, bez vrásek a co nejdéle si udržet mladistvý vzhled. Investujeme do kosmetických produktů nespočet peněz, ale nevěnujeme dostatek pozornosti běžným chybám, kterých se na své pleti dopouštíme.

Mladistvý vzhled si chceme udržet všichni, máme pro vás hned několik osvědčených rad jak na to!

Chraňte svou pokožku před sluncem

Ruku na srdce, chráníte se každý den před slunečním zářením? Celoživotní expozice na slunci přispívá k tvorbě vrásek, pigmentových skvrn a i dalším kožním problémům. Chraňte svůj obličej každý den, vybírejte si kosmetiku a make up s ochranným UV faktorem a nenechte se sluníčkem zaskočit.

Obličej myjte nanejvýš dvakrát denně

Pokud nemáte kožní onemocnění, jako je akné, dermatologové doporučují, omývat obličej pouze jednou denně a to večer těsně před spaním. Na očištění pleti stačí i obyčejná voda, pokud potřebujete odstranit make-up používejte šetrné kosmetické prostředky. Obličej můžete omýt i ráno, ale pouze čistou vodou, další prostředky už nejsou třeba. Nadměrné čištění obličeje může způsobit podráždění a vysušení pokožky.

Pravidlo 3 minut

Vzpomeňte si na hollywoodské krásky, hned po tom co vyjdou ze sprchy, ošetří svoji pokožku hydratačním krémem, bez toho neudělají ani ránu. A něco na tom rozhodně bude, odborníci se shodují, že je nejvhodnější ošetřit pokožku do 3 minut po koupeli. Hydratační krém, pomáhá zadržet vodu hluboko v kůži a vaše pleť bude vždy vláčná a jemná, nebude mít sklony k vysušování.

Dostatek ovoce a zeleniny

Ovoce a zelenina jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před poškozením. Vitamin C je jedním z antioxidantů, který napomáhá opravě tkáně a regeneraci. Další antioxidant, vitamin A, podporuje buněčný růst, a dokonce chrání buňky před poškozením. Hlídejte si tak denní příjem ovoce a zeleniny a snažte se denně sníst poctivě 5 porcí.

Krásná pleť vs. kouření

Škodlivé účinky tabákových výrobků jistě připomínat nemusíme, ale příště až si zapálíte svoji cigaretku, vzpomeňte si také na svůj obličej. Kouř vysušuje povrch pokožky a kouření navíc způsobuje zúžení krevního řečiště a tím dochází k nedostatečnému okysličení vaší pleti. Tak co, je libo cigaretku?

Spěte na zádech

Spánek je důležitý pro regeneraci celého těla a pokožka není výjimkou. Vědecká studie dokázala, že nejvhodnější je pro naši pleť je spánek na zádech. Spánek na bříšku, kdy je náš obličej zabořen do polštáře, může způsobit dokonce otoky a tmavé kruhy okolo očí. Ať už jste zvyklí spát jakkoli, nejméně by to mělo být 7 hodin.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat