Prostreno.cz

Přirozené způsoby pro rychlé zbavení se hlenů

Jsou vaše nosní průchody jaksi zablokované? Kýcháte, kašlete a jste čím dál víc otrávení? Posviťte si na infekci horních cest dýchacích a vytáhněte těžký kalibr – přírodní prostředky bez chemie.

Existuje řada věcí, které způsobují nepohodlí, třeba jako je nachlazení, chřipka, viry, sinusitida a tak dále. Naštěstí existují léčiva, která vám poskytnou první pomoc, aniž byste se museli vydat do lékárny. Co vás zachrání?

Zázvor

Zázvor je skvělý proti řadě nemocí. Nastrouhejte 100 gramů tohoto zázraku a přidejte k němu dvě lžíce medu. Podávejte dvakrát denně po dobu tří dnů. Směs také můžete rozmíchat ve sklenici teplé vody a několikrát denně popíjet.

Vyzkoušet můžete i směs složenou z čajové lžičky kajenského pepře a čtvrtiny lžičky strouhaného zázvoru. Zakápněte lžící medu a stejným množstvím jablečného octa. Navrch přidejte dvě lžíce a pijte třikrát až čtyřikrát denně.

Bílý pepř

Čajovou lžičku bílého pepře promíchejte se lžíci medu. Ohřejte deset až patnácti sekund – a spolkněte. Okamžitě se vám uleví. Proceduru proveďte třikrát denně po dobu sedmi dnů. Pomáhá i šťáva z poloviny citronu, malé množství soli a černého pepře. Tenhle „panák“ vám kocovinu nezpůsobí…

Cibule a citron

Zkuste „odhleňovací peeling“ s pomocí cibule a citronu. Z obou jmenovaných dostaňte co nejvíce šťávy, tu poté smíchejte se šálkem vroucí vody. Počkejte dvě až tři minuty a přidejte čajovou lžičku medu. (Kyselina citronová a med mají čisticí vlastnosti, které mohou zklidnit hlen, uvolnit ho a tím krku poskytnout úlevu.)

Nechte zchladnout na teplotu, která je vám příjemná, a kopněte to do sebe. Ideálně třikrát denně. Mezi další varianty patří najemno nakrájená cibule a dvě velké lžíce cukru. Počkejte přibližně třicet minut, dokud nedostanete šťávu. Velká lžíce tohoto zázraku podávaná každých pár hodin s hlenem zatočí raz dva.

Grep

Máte rádi grep „jen tak“? Pak se vám bude líbit tenhle recept na odblokování hlenem ucpaných průchodů. Dvě polévkové lžíce šťávy z grepu smíchejte se stejným množstvím medu. Konzumujte třikrát denně po dobu jednoho týdne. A aby se vám lépe dýchalo, dejte si do aroma lampičky pár kapek oreganového oleje. Je totiž skvělý proti infekcím dýchacích cest.

Sůl

Smíchejte lžičku soli v šálku teplé vody. Zkuste tuto směs aplikovat kapátkem do nosu, a to s hlavou lehce nakloněnou k jedné straně. Za pár minut zopakujte.

Mrkev

Mrkev má mnoho vitaminů C, antioxidantů, vitaminů a živin, které mohou pomoci proti kašlání a hlenům. Odšťavněte tři až čtyři mrkve, přidejte vodu a asi dvě až tři čajové lžičky medu. Pijte dvakrát nebo třikrát denně. A čím účinek mrkve podpořit? Smíchejte eukalyptový olej s olejem kokosovým – a nanášejte na hruď.

Kuřecí vývar

Nejenže tato konkrétní polévka uvolní hlen, ale také může zvlhčit dýchací cesty. Konzumace kuřecí polévky dvakrát nebo třikrát denně dokáže vyčistit váš krk. Když do ní navíc přidáte trochu zázvoru a česneku, urychlíte proces hojení.

Zdroj: www.healthline.com, www.firstaid.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat