Prostreno.cz

Detoxikační tipy, které byste měli vyzkoušet

Pokud se před dovolenou snažíte zbavit se nějakého toho kila, možná budete chtít vyzkoušet „vodní“ detoxikační tipy, které vám pomohou odstranit toxiny z těla. To pak bude lépe fungovat. Co potřebujete? Jen chuť cítit se úžasně!

Ptáte se, jak přirozeně zlepšit trávení a zvýšit energetickou hladinu? Zkuste tyhle tři naprosto přírodní způsoby, které nedají šanci ani únavě, ani kilům navíc!

Zmrazte plátky citronu

Pravděpodobně jste narazili na detoxikační recepty, které obsahují citron ceněný pro své antibakteriální, antioxidační a antivirální vlastnosti. Tyto recepty rozhodně stojí za to vyzkoušet, nicméně pokud nechcete míchat ingredience, rozsekněte některé citrony, vložte je do uzavíratelného igelitového sáčku a nechte vychladit v mrazáku. Získejte jeden nebo dva z těchto zmrazených plátků, vhoďte je do sklenice s vodou a popíjejte.

Pokud vám tento způsob nevyhovuje, zmrazte plátky svého jiného oblíbeného ovoce a později jej přidejte do svého nápoje. (Rozřežte kousky ovoce a dejte do tvořítek na led, zalijte vodou a šup s tím k chladu. Následující den touto vychytávkou obohaťte svůj pitný režim.) Získáte tak živiny, které ovoce obsahuje, a zároveň „vyprázdníte“ váš systém.

Vyndejte jablečný ocet

Jablečný ocet je pro detoxikaci ideální, protože jeho kyselé vlastnosti pomáhají vyvážit alkalické úrovně těla. Dalším důvodem, proč byste měli tento druh očisty zkusit, je, že neztratíte nic ze svého času. Stačí pár minut a zbavíte se všech toxinů. Co budete potřebovat?

Velký džbán, 1/2 okurky nakrájené na tenké plátky, jeden citron (taktéž na tenké plátky), 1,5 litru filtrované vody, 4 větvičky máty a 2 až 6 polévkových lžic jablečného octa. Do džbánu dejte plátky citronu a okurek, přidejte mátu a zalijte vodou a jablečným octem. Dejte vychladit a od rána druhého dne popíjejte.

Jděte na to přes meloun

Kombinace melounu a máty podporuje trávení, ale také se podílí na správné funkci jater a ledvin. Tak si připravte léčivou vodu! Vyndejte džbánek, přidejte trochu ledu a vody, vhoďte pár lístků máty a šťávu z melounu. Nechte přes noc v lednici a během následujícího dne pijte detoxikační vodu, která zlepší celkovou funkci organismu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat