Prostreno.cz

Moringa. Strom, který pomáhá s třemi stovkami zdravotních problémů

Zázračný strom, který pomáhá s více než 300 zdravotními problémy, jako je například cukrovka, má svoje jméno. Pokloňte se před léčitelem magických schopností, který vás dá dohromady lépe než lékaři.

Moringa. Toto tajuplné jméno mnoho lidí začíná skloňovat i v naší domovině. Aby ne. Zázračný strom lidskému i zvířecímu organismu dopřeje mnoho bílkovin, vitaminu C, karotenoidů, draslíku, železa a mnoho dalšího.

Kořeny, listy, kůra a květiny moringy obsahují nesmírné množství výživných prvků, které jsou využívány dokonce i v parfumerii a kosmetice. Moringa je ale primárně zajímavá díky přínosům pro zdraví. Studiemi The National Geographic Society, The National Science Foundation, a The United Nations World Food Program je dokonce potvrzena jako zázračný zdroj výživy.

Z pohoří Himálaje až k nám

Boj s aterosklerózou, zlepšení imunity a antivirový, antioxidační, antibakteriální a možná i protinádorový prostředek. Moringa napomáhá udržovat stabilní krevní tlak a hladinu krevního cukru, navíc může pomoci se snižováním vysoké hladiny cholesterolu v krvi. Zároveň bylo prokázáno, že listy a extrakt z moringy napomáhají k urychlení hojení ran.

Při testech bylo také prokázáno, že 8 gramů denně po dobu dvou týdnů ukázalo výrazné snížení hladiny glukózy v krvi. Také se na ni prý můžete spolehnout při astmatu, kašli, při problémech s očima, ochrnutí, nadýmání, zvětšení jater, bronchitidě, průjmu, menstruačních křečích, detoxikaci, bolestech ucha, zánětech, revmatismu, epilepsii, bolestech, horečce, bolesti břicha a problémech s plodností, při poruše trávení, kardiovaskulárních problémech i napadení cizopasnými červy. Co k tomu dodat? Moringa léčí více jak 300 nemocí! Zkusíte ji?

Regenerace těla i mysli

Strom moringa má mnoho vláken, čistí střeva tím nejzdravějším způsobem ze všech zdravých potravin. V podstatě je to něco jako antibiotikum odstraňující bakterie gastritidy, vředy a rakovinu žaludku. Tvrdí se, že semena moringy čistí vodu lépe než filtry. Listy zase obsahují minerály, vitaminy a aminokyseliny.

Pokud vás zajímají konkrétní údaje, tak ze 100 g moringy získáte 15krát více draslíku (v porovnání s banány), 17krát více vápníku než z mléka, 10krát více vitaminu A (porovnáno s mrkví), 25krát více železa než ze špenátu, 9krát více bílkovin (kam se hrabe jogurt) a 7krát více vitaminu C než z pomeranče.

Kromě toho, že listy obsahují kyselinu chlorogenovou, která zpomaluje procesy cukru v buňkách, moringa reguluje práci štítné žlázy. Ať už vás tedy trápí cokoli, tak vám tato superpotravina bude k užitku. Spolehnout se můžete na tablety, čaj, olej, prášek nebo semínka. Poohlédněte se proto po prodejně zdravé výživy.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat