Prostreno.cz

Česnekové mléko. Lék na srdce i nespavost

Na léčbu neduh se už potraviny či ochucovadla používají zcela běžně. Tedy přesněji – přírodní metody se po letech v zapomnění opět vracejí „do módy“. I vy jste v nich našli zalíbení? Pak vám doporučujeme míchat mléko s česnekem!

Mléko a česnek jsou základní suroviny, které se jistě najdou v každé domácnosti. Ačkoli jejich kombinace může vypadat všelijak, jedná se o zázračný nápoj nabízející řešení na spoustu zdravotních patálií. Alespoň tak to praví tradiční lidová medicína, která místo chemických léků raději sází na přírodní dary. Na co všechno se podle ní tenhle medikament dá použít? Není toho zrovna málo…

Spolehlivý pomocník při zápalu plic

Zánětlivé onemocnění plic není žádná legrace. Kašel, silná bolest na prsou, potíže při dýchání i vysoká horečka patří k typickým příznakům, které vás na pár týdnů odstaví z provozu i z rovnováhy. Pokud nejste fanouškem antibiotik, jako pomoc v nesnázích se nabízí i česnekové mléko. Užívání třikrát denně po jednom šálku by vás mělo postavit zase na nohy!

Prevence srdečních onemocnění

Česnek, jak známo, má nenahraditelné schopnosti při snižování škodlivého cholesterolu. Nejnovější průzkumy navíc naznačují, že aromatické koření pomáhá zastavovat tvoření plaku, který postupně ucpává cévy. Pravidelná konzumace česnekového mléka se tedy jeví jako výborná prevence před kardiovaskulárními obtížemi i způsob, jak své srdce zachovat zdravé a plně funkční.

Záruka kvalitního spánku

Že teplé mléko navodí ospalost, to už říkávaly naše babičky. Jenže co ten česnek? Věděli jste, že v dobách dávno minulých se stroužek dával pod polštář? Mnozí věřili, že zažene negativní energii a přivolá hezké sny. Tak proč tyto dva uspávací prostředky používat odděleně, když se dají zabít dvě mouchy jednou ranou ve formě nápoje?

Zachránce při artritidě

Ano, správné potraviny mohou dle názoru lékařů průběh revmatoidní artritidy příznivě ovlivnit. Důležité je dbát na zdroje síry, protože ta je nezbytná pro opravu a přestavbu kostí, chrupavek i pojivové tkáně a napomáhá také vstřebávání vápníku. V čem že tento potřebný prvek naleznete? No samozřejmě, že v mléce a česneku. O důvod víc, proč si dát každý den kapku česnekového mléka!

Prostředek proti kašli

Podzim už se hlásí o slovo, což znamená, že o neduhy nebude nouze. K těm nejčastějším bezpochyby patří kašel a virózy. Když však do vylepšeného mléka přidáte i špetku kurkumy, máte k dispozici skvělý lék na obojí! To jen pro případ, že by si vás nějaký ten bacil brzy

našel. Jste pro, uvařit si takový medikament a mít ho pro případy nouze k dispozici? Recept je následující…

Dobro za pár minut

Připravte si 250 mililitrů vody, 3 čajové lžičky cukru, 500 mililitrů mléka a 10 stroužků česneku. Vodu s mlékem nalijte do hrnce a přidejte rozmačkaný česnek. Směs přiveďte k varu, vařte na mírném ohni zhruba 5 minut, občas ji promíchejte. Po odstavení oslaďte a na zdraví!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat