Prostreno.cz

Parazity v těle vyloučí dýňová semena

Trápí vás nebo vašeho domácího mazlíčka paraziti? Využijte čistě podzimní potravinu zvanou dýně nejen pro kuchyňské účely, ale i k léčbě sebe a ostatních!

Nejen psi nebo kočky trpí na nezvané návštěvníky. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je střevními parazity infikováno až 3,5 miliardy lidí z celého světa, přičemž v ohrožení jsou zejména děti. A pak také pochopitelně zvířata. Být hostitelem je totiž tak snadné!

Obětí se můžete stát i vy

Paraziti mohou vstoupit do těla kontaminovanou vodou nebo potravou (na seznamu rizikových položek je vepřové maso a ryby), intimním kontaktem, nebo také při dotyku s infikovaným zvířetem. A následky?

Obvykle se objeví průjmy, nechutenství, bolesti břicha či nadýmání. Samozřejmě, že při prvním podezření nejspíš navštívíte svého lékaře, nicméně nabízí se i domácí léčba.

Při dlabání dýně obvykle řešíte jednu zásadní věc. Zda semínka vyhodit, nebo si je například usušit a poté opražit na pánvi coby zdravé mlsání k televizi. Druhá možnost je ta správná. Kromě náhrady za smažené brambůrky vám ale semena budou užitečná ještě jinak. V sousedním Německu s nimi totiž léčí právě napadení parazity.

Kudy cesta nevede?

Nezpracované dýňové semeno totiž obsahuje látku zvanou cucurbitin, která zachází s červy a jinými parazity tak, že je doslova paralyzuje. Zabrání se tak jejich připojení ke střevním stěnám, což usnadňuje jejich vyloučení z těla. Proto se doporučuje při podezření na přítomnost parazitů dopřávat si semena – ideálně ve formě náhrady za jedno jídlo denně, přičemž snídaně se jeví jako nejlepší možnost. Zároveň je vhodné zvýšit svůj denní příjem čisté vody. A konkrétní recept?

Směs 1 šálku (asi 130 gramů) vysoce kvalitních syrových semen v mixéru seznamte s polovinou šálku kokosového mléka a stejným množstvím vody. Proč se doporučují zrovna tyhle ingredience? Kokosové mléko je velmi dobré pro zdraví střev, a proto na něj lidoví léčitelé nedají dopustit. Zároveň doporučují, že lze použít i dobré neslazené mandlové či konopné mléko. (Klasické mléko se nedoporučuje.)

Postup? Snadný!

Vytvořte hladkou a krémovou pastu (v případě potřeby přidejte trochu kokosového mléka či vody navíc) a směs z mixéru sundejte gumovou stěrkou. Tuto dobrotu si dopřávejte na lačný žaludek. Chutná docela dobře, ale je jasné, že určitě nevyhovuje všem. Pokud to nebude váš šálek kávy, můžete si svoji kaši z dýňových semen přisladit malým množstvím stévie. Vyvarujte se však používání kupovaného medu a zejména cukru. To byste účinek vylučování parazitů nepodpořili. Za hodinu po snídani vypijte velkou sklenici vody. A následně po zbytek dne zvyšte svůj pitný režim, jak již bylo řečeno.

Kúra se provádí dva až tři dny, maximálně však týden. Pak se dává týdenní volno, přičemž po dalších sedm dní je nutné dýňovou rutinu zopakovat. Tak co, jdete do toho?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat