Prostreno.cz

Zdravotní přínosy datlí

Potřebujete energii jako sůl, protože šéf vám v práci dává zase zabrat? Najdete ji v datlích, díky kterým si zároveň posílíte srdce, mozek i kosti, zlepšíte koncentraci a snížíte vysoký krevní tlak.

Honí vás mlsná a nevíte, čím ji zahnat? Zkuste si dát pár datlí. Nejenže uspokojte své chuťové buňky, ale navíc uděláte i něco pro své zdraví. Toto sladké ovoce, které se pěstuje již pět tisíc let, je totiž nesmírně prospěšné pro lidský organismus. Co všechno z jeho konzumace plyne?

Snížení vysokého tlaku? Bez problému

Plody datlovníku pravého platí za bohatou zásobárnu vápníku, ale to není jediný důvod, proč se na ně v obchodě zaměřit. Poskytnou vám spoustu hořčíku, který má podle lékařů vzácnou schopnost rozšiřovat krevní cévy, čímž se reguluje vysoký krevní tlak.

Posilovna mozku, kostí i zubů

Datle jsou přímo napěchovány fosforem, kterým vaše tělo rozhodně nepohrdne. Tento stopový prvek zajišťuje tvorbu a „údržbu“ pevných kostí a zdravých zubů, dohlíží na pravidelný srdeční tep a potřebný je také pro mozek a nervovou soustavu obecně. Fosfor rovněž působí protizánětlivě, pomáhá při bolestech žilního systému a bojuje proti únavě. Nejen té podzimní…

Prevence mrtvice jako bonus

Na základě četných vědeckých studií si odborníci spojují příjem draslíku se sníženým rizikem mrtvice – o celých 40 procent! Mezi jeho výborné zdroje patří právě datle, které lékaři jen doporučují. Podle jejich názoru předcházejí poruchám srdečního rytmu a zajišťují celkovou stabilitu i všechny důležité funkce organismu.

Energetická vzpruha, která vás nakopne

Potřebujete nějaký dopink, ať snáze zvládnete náročný pracovní den? Zapomeňte na kávu a dopřejte si hrst sladkých plodů pocházejících z oblasti Mezopotámie. Cukry v nich obsažené vám poskytnou glukózu a bílkoviny zase vyrovnají ztráty aminokyselin. O dlouhotrvající přísun energie tedy máte postaráno!

Lepší soustředění, paměť i vitalita

Jako by účinků datlí nebylo málo, pomohou vám rovněž při přemýšlení a zvýšení koncentrace. Za tuto vlastnost můžete poděkovat kyselině pantotenové, která se v nich ukrývá. Co vy na to, už jste na cestě pro pořádnou zásobu? Dobře děláte…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat