Prostreno.cz

Jak zhubnout, aniž byste vytáhli paty z domu

Nechcete o venkovních aktivitách ani slyšet a do posilovny by vás také nikdo nedostal? Zbavte se nadbytečných kil bez dřiny, s malou pomocí vody, zeleného čaje, delšího spánku a většího přijmu zeleniny!

Nutně se potřebujete zbavit tukového polštářku, co se náhle objevil? Pak asi přemýšlíte, jak to zařídit, když vás na pravidelné návštěvy fitcentra moc neužije. Respektive vůbec! Možná vás potěší informace, že zhubnout lze i bez pocení, pěkně v pohodlí domova, navíc s minimálním úsilím. Zní to až moc hezky, než aby to byla pravda? Ale kdepak, zkuste na to jít takhle!

Spánkem k menším kalhotám

Rada první? Skočte do peřin. Ne, opravdu si neděláme legraci. Američtí vědci z Michiganské univerzity na základě svého průzkumu tvrdí, že pokud budete spát o hodinu déle, než jste zvyklí, dosáhnete úbytku váhy o celé čtyři kilogramy. Podle výzkumníků to platí zejména pro ty, kteří denně zkonzumují 2500 kalorií. Je to váš případ? Pak si v pyžamu přidejte 60 minut k dobru!

Postavte na čaj

S nástupem podzimu započala i „čajová sezona“. Ostatně, jak jinak se kromě teplé deky a tlustých ponožek rychle zahřát! I tohle jde perfektně využít ve svůj prospěch. Věděli jste, že zelený čaj zvyšuje výkon metabolismu a pomáhá při hubnutí? Udělejte si ho každý den, tenhle zvyk přinese výsledky.

Mějte vždy po ruce žvýkačku

Při dietě jsou největším nepřítelem nezvladatelné touhy po zakázaných potravinách. A když je lednička plná, o to horší je jim odolat! Jenže pozor, takové emoce můžete snadno oblafnout s pomocí žvýkačky – ideálně mátové a samozřejmě bez cukru. Ta podle výživových poradců potlačuje chutě k jídlu a navodí pocit sytosti.

Zaměřte se na zeleninu

Větší příjem zeleniny znamená i lepší trávení, což nakonec vede i k rychlejšímu úbytku hmotnosti. Při přípravě salátů se však vyvarujte dresinkům, které obsahují spoustu skrytých tuků, i když se tváří nevinně. Na talíř patří jen zelenina bohatá na vodu, vitaminy i minerály! Skvělou možností jsou i polévky, které vám zaplní žaludek, ale následky nemají.

Při jídle pospíchejte pomalu

Jíte pomalu? Jestli ne, tak byste měli. Trhat rekord v rychlosti se totiž nevyplácí, neb

oť to nahrává přejídání. V opačném případě a za předpokladu, že si na večeři vyhradíte alespoň 25 minut, však správně stimulujete hormony, zajistíte si lepší trávení a sníte i podstatně menší porce.

Nezapomínejte na vodu

Hydratace je jedním z klíčových prvků ke snížení hmotnosti. Vypijte sklenici před každým jídlem, což vám dodá pocit sytosti. Logicky toho pak zkonzumujete mnohem méně a tím budete rychleji hubnout. To je přece snadná rovnice…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat