Prostreno.cz

Poznejte antibakteriální přírodní prostředky česnek, tymián či pelyněk

V lidském těle se nacházejí i nezvaní návštěvníci, kteří tam rozhodně nemají co pohledávat, mikroorganismy, jež bývají příčinou mnoha onemocnění. Chcete své útroby preventivně pročistit? Zkuste to česnekem, pelyňkem, tymiánem a oreganem!

Bakterie, kvasinky, plísně a různé viry. Tyto škodlivé organismy, které se zabydlují v organismu, mohou poškodit zdraví a způsobit celou řadu nepříjemných potíží. Jak se jim bránit a minimalizovat nebezpečí? Pomoc hledejte v přírodě! Existují totiž prostředky, které se s parazity dokáží vypořádat, a navíc vám posílí imunitu. O čem je dobré vědět?

Česnek, ten nikdy nezklame

V dobách dávno minulých platilo toto koření za spolehlivého odpuzovače upírů i únavy. O jeho celkové prospěšnosti věděli již Egypťané a Babyloňané, ale pozadu nezůstávali ani Římané. A poznatky moderní doby jejich názory jen potvrzují! Podle lékařů česnek likviduje všechny nežádoucí mikroorganismy a ještě odpuzuje krvelačné cizopasníky, jako jsou blechy, klíšťata a komáři. Vzpomeňte si na to příští rok, až opět vypukne jejich sezona…

Pelyněk, řešení břišních problémů

Vytrvalý keř se žlutými a jasnými květy není jen plevelem, jak se mnozí mylně domnívají. Tradiční lidová medicína ho využívá jako skvělý lék na břišní obtíže, neboť nahořklý pelyněk má schopnost odstraňovat mikroby a infekce. Také je zaručenou zbraní proti střevním parazitům, kteří útočí na nic netušícího hostitele a jejichž častá „adresa“ je v tlustém střevě.

Tymián, zázrak nejen v kuchyni

Že tymián působí protizánětlivě, o tom se všeobecně ví. Jenže málokdo tuší, jak velkou má sílu! Působí proti průjmům, nadýmání a mírní kašel i infekce v ústech. Zároveň dezinfikuje plíce a stimuluje produkci bílých krvinek, čímž zvyšuje odolnost těla. Antiseptická „droga“ je nesmírně účinná také proti bakteriím, plísním a mikroorganismům. Nutno dodat, že pelyněk není vhodný pro těhotné a kojící ženy.

Oregano, aromatická léčba

I dobromysl obecná dokáže zázraky – nejen při vaření. Nať oregana obsahuje silice, třísloviny, hořčiny a spoustu antioxidantů, tudíž zastavuje poškození buněk volnými radikály, harmonizuje střevní mikroflóru a zatne tipec parazitům. Některé vědecké studie dokonce spojují dobromysl s prevencí rakoviny. Pokud trpíte častými křečemi hladkého svalstva, je to pro vás skvělou volbou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat