Prostreno.cz

Jak dosáhnout hladší pokožky bez šupinek

Jemná, hladká, bez šupinek? Taková pleť je snem každé ženy! I vy přitahujte obdivné pohledy. A na pomoc si přizvěte vitamin C i med!

Všichni si přejí, aby měli hladší pokožku, ale způsob, jakým se o ni starají, nemusí stačit. Přidejte k tomu skutečnost, že se nelze vyhnout prachu, kouři, větru a dalším prvkům, a nebudete překvapeni, že kůže trpí. Stačí se podívat do zrcadla. Náchylnost k akné, vrásky, suché, odlupující se šupinky. Hladká pokožka zkrátka „nepadá z nebe“. Nebo ano? S pravidelnou péčí a taktickými postupy se dá dojít poměrně daleko…

Omývejte, ale ne příliš často

Většina lidí dělá tu chybu, že omývá obličej příliš často a dlouho – v domnění, že voda udržuje pokožkou hladkou a krásnou. Bohužel, tenhle zvyk zbavuje pleť přírodních olejů, což vede k dehydrataci a náchylnosti k akné. Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je mýt tvář jednou ráno a jednou večer (zvláště když nosíte make-up). Použijte jemný čisticí prostředek, odstraňte částice nečistot a líčení, které se drží na pokožce. Jemně, rychle, ale důkladně. Přehnaná péče není potřeba.

Začněte používat podkladový krém

K dalším tipů, které z vaší tváře udělají doslova reklamu na hebkost a atraktivitu, patří nanesení podkladového krému chvíli před použitím make-upu. Tenhle tak zvaný základní nátěr obvykle obsahuje silikon, který může vyhladit pokožku tak, že všechny vrásky nebo linky nejsou tak viditelné. Akorát pozor. Ti, jejichž pleť je náchylná k akné, měli by hledat jiné alternativy, neboť silikon ucpává póry.

Pravidelně obrušujte

Pokud se chcete pochlubit bezchybnou tváří, pravidelně odstraňujte všechny odumřelé buňky pleti – exfoliací. Ta vám umožní zbavit se odumřelých buněk z povrchu pleti. Čištění současně podpoří růst buněk, čím se postará o zdravější kůži. Zvolte exfoliační přípravek, který je k pokožce jemný. Pak tento postup můžete opakovat denně. Hodit se vám bude třeba med, třtinový cukr, sůl či kokosový olej.

Kontrolujte svůj talíř

Další tip, který byste měli sledovat, pokud usilujete o hladší pokožku, je vyvážený jídelníček. Mějte na paměti, že jídlo má dopad na pleť a celkové zdraví. Proto přejděte na zeleninu, libové maso, celá zrna, ovoce a ořechy. Budete tak schopni poskytnout tělu ochranu proti volným radikálům a dalším bakteriím, které mohou vyvolat kožní problémy.

Dejte šanci séru na bázi vitaminu C

Chcete-li dosáhnout hladce vypadající pokožky, poohlédněte se po séru na bázi vitaminu C. Právě céčko je velmi důležité, pokud jde o produkci kolagenu. S ním snadno dosáhnete přirozeně rozzářené záře.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat