Prostreno.cz

Lžička jablečného octa denně pomůže zhubnout

Potřebujete zapracovat na tělesné hmotnosti a zbavit se nežádoucích faldíků? „Práci“ vám hodně usnadní jablečný ocet, který potlačuje chutě k jídlu a zastavuje tvorbu tuku. Spolehlivou zbraní je ale i proti cholesterolu a cukrovce!

Jablečný ocet je velmi užitečný produkt, který ukrývá zdravotní pozitiva v každé kapce. Pomáhá léčit popáleniny, bradavice i bolesti hlavy, zatočí s angínou, přispívá k očistě organismu, ale zabírá také na padání vlasů, únavu či nadmíru stresu. Už tohle jsou pádné důvody, proč ho mít vždy po ruce. Ovšem pozor, k výčtu jeho schopností patří i to, že podporuje hubnutí. A rozhodně ne málo!

Štíhlé křivky v láhvi octa

Poznatky amerických vědců, ke kterým došli na základě mnoha a mnoha studií, uvádějí, že ke snížení nadbytečných kilogramů stačí denně užívat 15 ml, což odpovídá jedné polévkové lžíci. Obsažená kyselina octová podle expertů tlumí chutě k jídlu a zastavuje tvorbu přebytečného tuku v játrech, což urychluje metabolismus a podporuje redukci tělesné hmotnosti. Neumíte si představit polykat jablečný ocet „jen tak“?

Pak ho smíchejte s vodou a dochuťte třeba trochou medu, tenhle drink vám kromě urychlení hubnutí nabízí ještě další plusy, které by se vám možná mohly hodit…

Ochrana před cukrovkou

Závěry jisté studie z roku 2007, která analyzovala všechny účinky jablečného octa, uvádějí, že jedinci, kteří si ho dopřejí vždy před spaním, vykazují nižší hladinu cukru v krvi. Pochopitelně v porovnání s těmi, kteří si tento „lék“ nedopřávají. Jedná se tedy o lékařsky schválený prostředek přispívající k prevenci cukrovky.

Bojovník proti cholesterolu

Z jiného amerického výzkumu, provedeného tentokrát na potkanech, zase vyplývá, že ocet snižuje hladiny škodlivého cholesterolu i triglyceridů, což jsou tuky nalézající se v obíhající krvi. Odborníci se domnívají, že stejně jako na zvířata, působí „jablečňák“ i na lidskou populaci. Máte-li s cholesterolem problémy, neváhejte ho zařadit do jídelníčku, nebo ho přidejte do svého ranního smoothie. Uvidíte, že při příští návštěvě lékaře dostanete pochvalu!

Léčba alergií

Patříte do kategorie alergiků, kteří bez kapesníku a kapek do nosu nedají ani ránu? Zkuste na zmírnění příznaků této nepříjemnosti využít služby octa z jablek. Je totiž prospěšný pro čistění lymfatických uzlin a napomáhá rozpadu hlenů nejen v nosních dutinách. Tím hodně tlumí projevy alergie – ať už ji máte na cokoli.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat