Prostreno.cz

S očistou těla nečekejte na jaro

Plánujete v letošním roce, že konečně dosáhnete své vysněné postavy. Proč ne, do plavek je času dost, ale není čas otálet! Neodkládejte očistu těla, pustit se do ní můžete rovnou hned a nebojte, nic drastického to nebude.

Pokud chcete trvale snížit svoji hmotnost, uvědomte si, že podle odborníků na výživu je zdravé a trvalé hubnutí otázka času a ne lámání rekordů. Pro představu při zdravém způsobu hubnutí je možné v prvním týdnu opravdu shodit 1 až 2 kg, ale nenechte se odradit v dalších týdnech to půjde o něco pomaleji. Přibližně lze zdravě zhubnout nejvýše 5 kg za dva měsíce. A to vyžaduje nejen úsilí, ale také trpělivost.

Pokud se chcete letos vyhnout drastickým dietám na poslední chvíli, začněte pěkně zlehka co nejdříve, ať si vaše tělo pozvolna zvyká na nový režim. V první řadě vsaďte na očistu těla, je to snazší, než si myslíte a zapomeňte na drastické kúry. Poradíme vám, na co se zaměřit.

Pitný režim

Často se hovoří o pitném režimu, ale už se nezdůrazňuje, z čeho by měl být složen. Z největší části by měla pitný režim tvořit obyčejná, neperlivá, čistá voda případně s plátkem citronu. Dále také můžete popíjet bylinné čaje a zeleninové šťávy. Pro začátek se doporučuje zeleninové šťávy ředit vodou, aby nepodráždily žaludek. Během dne by měl být celkový příjem tekutin 2 až 3 litry.

Pravidelné procházky

Do očisty patří i pravidelný pohyb, ale nemusí to znamenat, že se hned musíte ztrhnout v prvním týdnu fyzicky náročným cvičením. Našemu zdraví pomáhá i obyčejná delší procházka, takže pěkně zachumlat do šály a můžete vyrazit ven. Teploty zatím nejsou mrazivé a procházce nic nebrání.

Spěte dorůžova

Naše tělo podléhá každodennímu stresu a únavě, nezapomeňte si také dopřát kvalitní odpočinek a zaměřte se na to, jak dlouho spíte. Doba spánku je také velmi individuální, některým dospělým jedincům stačí 7 hodin, někteří preferují oblíbenou osmičku. Pokud spíte více než 10 hodin, tak pozor na to, to už se zdravím nemá nic společného, spíše s lenošením, v ojedinělých případech to také může poukazovat na vážnější zdravotní onemocnění.

Úsměv, prosím

A na závěr nepodléhejte stresu, říká se to snadno, ale snažte se mu co nejvíce předcházet. V práci se snažte úkoly plnit včas a tím se vyhnete tlaku nadřízených, doma se nebojte popustit uzdu a nenechte se rozházet malým nepořádkem. Jak se říká „na všem špatném lze najít i to dobré“, například i krátký úklid nepořádku po dětech je přece aktivní pohyb, který se počítá.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat