Prostreno.cz

Kosmetická využití mořské soli. Zesvětluje tmavé skvrny a léčí akné

Působí vaše pokožka unaveným dojmem, trápí vás jemné vrásky nebo nestejnoměrné zabarvení pokožky? Vytaste na tyto potíže trumf v podobě mořské soli. Její pravidelná aplikace přináší slibné výsledky!

Že sůl škodí? Jak se to vezme. Když je na talíři a ve větším množství, pak bezpochyby ano. Ovšem co se týká pokožky, tam už to neplatí! Pokud je sůl odpařována ze skutečně čisté mořské vody, obsahuje spoustu minerálů, které se pro krásu dají skvěle využít. Jak s tímhle slaným zlepšovákem zacházet? Způsobů je hned několik. Který si vyberete vy?

Peeling pro zářící vzhled

Omrkněte domácí zásoby. Co se v nich ukrývá? Pokud schraňujete kromě mořské soli i olivový, kokosový nebo rostlinný olej, máte k dispozici vše potřebné. Smíchejte čajovou lžičku soli s trochou nějakého zmíněného „mazadla“ a proveďte jemnou, ale důkladnou masáž obličeje. Jakmile s ní skončíte, omyjte si tvář vlažnou vodou. Co z toho budete mít? Dobře, že se ptáte.

Tímto způsobem efektivně odstraníte odumřelé a poškozené buňky, čímž otevřete cestu všem výživným látkám z používané kosmetiky. Peeling je rovněž vhodný při celkově unavené pokožce, vráskách, rozšířených pórech i nestejnoměrném zabarvení kůže. A když už jsme u toho…

Efektivní zesvětlovač skvrn

Jste frustrovaní z toho, že vaše kotníky, kolena a lokty jsou o dost tmavší než zbytek těla? Nemluvně o jejich „drsnějším povrchu“, který situaci také dvakrát nepřidává. V tom případě zkuste problematická místa zesvětlit pomocí exfoliace mořskou solí, stejně jako v předchozím případě. Provádějte tuto kúru dvakrát týdně, ideálně před sprchováním. Po koupeli nezapomínejte pokožku řádně hydratovat pleťovým krémem. S ním vůbec nešetřete!

Účinná podpora léčby akné

Mořská sůl má antimikrobiální vlastnosti, proto se báječně hodí na zmírnění bolestí v krku nebo při čistění povrchových ran. Ovšem její schopnost eliminovat jakékoliv bakterie můžete využít i při léčbě akné. Rozpusťte jednu čajovou lžičku v půl šálku vlažné vody, v roztoku si pak namáčejte bavlněnou tkaninu, se kterou si potírejte postižené oblasti. Po několika minutách proveďte důkladný oplach.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat