Prostreno.cz

Čínský čaj osmanthus snižuje chuť k jídlu a detoxikuje tělo

V Číně mají velmi oblíbený bylinný nápoj s opojnou chutí a vůní. Jmenuje se Kuej chua čcha neboli čaj s květy osmanthu. Slyšíte o něm poprvé? Už i v Česku je k mání! Proč byste ho měli zkusit? Pomůže vám ke krásné pleti i tělu!

Čaj osmanthus je vyroben ze sušených květů rostliny se stejným názvem. Jeho chuť je sladká a podle některých „máslová“. Po staletí je ceněn pro četné účinky na lidské zdraví. Je totiž nabitý antioxidanty a dodává tělu vitaminy skupiny B. Osmanthus čaj je také známý pro svoji schopnost uklidňovat mysl a potlačovat chuť k jídlu. A kterými dalšími působivými kouzly vás může doslova očarovat?

Detoxifikuje tělo

Tradiční čínští léčitelé doporučují příjem tohoto čaje v souvislosti s posilováním jater a čištěním krve. Mimochodem, vyplachováním toxinů, které se nahromadily v těle, lze obnovit správnou úroveň energie.

Působí proti oxidačnímu stresu

Oxidační stres vzniká, když tělo nestíhá neutralizovat velké množství volných radikálů. S tímto stavem souvisí mnoho zdravotních problémů, jako je osteoartróza, srdeční onemocnění i rakovina. Traduje se, že každý šálek osmanthusového čaje zaplaví tělo antioxidanty, které organismus potřebuje právě pro odstranění volných radikálů.

Snižuje krevní cukr

Diabetici také mohou těžit z příjmu osmanthusového čaje. To proto, že zmíněný čínský nápoj stimuluje produkci inzulinu, který je potřebný k přesunu glukózy z krve do buněk.

Omezuje chuť k jídlu

Každý, kdo se snaží zhubnout, měl by si dát šálek osmanthusového čaje pár minut před jídlem. Dosáhne tak snížení chuti k jídlu, což v překladu znamená méně přijatých kalorií.

Udržuje kůži krásnou

Díky množství antioxidantů, které čínský čaj obsahuje, může zpomalit proces stárnutí pokožky. Kdo by nebral oddálení vzniku vrásek?

Snižuje symptomy PMS

Díky antioxidačním a protizánětlivým látkám je osmanthusový čaj perfektní pro všechny ženy, které se neustále potýkají s nejrůznějšími otravnými příznaky PMS. Tento čínský bylinný nápoj odstraňuje bolesti hlavy, mírný změny nálad a krotí bolesti břicha. Poohlédněte se v bylinkářství nebo obchodech se zdravou výživou!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat