Prostreno.cz

Esenciální oleje pro krásné vlasy. Které stojí za vyzkoušení

Cedr značně urychluje růst, šalvěj zatne tipec vypadávání a levandule zaceluje rozdvojené konečky. Pokud se vám vlasy nadměrně mastí, dobrou volbou pro vás bude máta. Jak se tyto zlepšováky aplikují v praxi?

Tak samozřejmě, esenciální oleje jsou nejčastěji používány v rámci aromaterapie. Dokáží provonět domácnost, pročistit vzduch nebo zahnat celou řadu zdravotních komplikací – od ucpaného nosu až po bolesti kloubů. Končí tím ale jejich pole působení? Kdepak. Báječně se totiž hodí i k ošetření vlasů – a stačí si jen vybrat ten pravý! Který olej funguje na co?

Cedrové dřevo, urychlovač růstu

Vůbec by vám nevadilo, kdyby vaše hříva rostla o něco rychleji? Pak vyzkoušejte esenciální cedr, který takové kouzlo dokáže. V popisu jeho práce je stimulace vlasových folikul i cirkulace krve. Při pravidelném používání zlepšuje kvalitu vlasů, zpevňuje je a dodává lesk.

Šalvěj je proti vypadávání

Šalvěj na naši psychiku působí jako zázračné přírodní antidepresivum. A představte si, že podobné blahodárné účinky má také na korunu krásy. Vřele se doporučuje při potížích s nadměrným vypadáváním, zároveň podporuje růst a přispívá k zachování zdraví vlasů.

Levandule. Něco na roztřepené konce

Třepí se vám konečky, což si žádá časté návštěvy kadeřnického salónu? Zkuste je „opravit“ s pomocí esenciální levandule. Ta je známá pro své hydratační vlastnosti, zaceluje rozdvojené konce a přijde vhod i suché pokožce hlavy.

Máta. Dar pro mastící se nadělení

Máta peprná je skvělý nakopávač proti únavě – tedy pokud se bavíme o její inhalaci. Co se týká hřívy, i s ní ale dokáže divy! Tento zlepšovák se svěží vůní pomáhá regulovat produkci mazu, tudíž je vhodný pro ty, kterým se vlasy nadměrně mastí. Ovšem díky svým obsaženým složkám efektivně bojuje také proti lupům.

Jak esenciální oleje používat?

Teď se asi ptáte, jak s esenciálními poklady zacházet, aby přinesly kýžený výsledek. Pravdou je, že to není vůbec nic složitého a časově náročného. Pár kapek vámi zvoleného produktu smíchejte s jiným nosným olejem – například kokosovým či olivovým. Množství obou ingrediencí pochopitelně záleží na délce a hustotě vaší hřívy. Získanou směsí si nejprve promasírujte pokožku hlavy, poté ji vetřete do celé délky vlasů. Po dvacetiminutovém působení si hlavu umyjte běžným způsobem. Pro maximální výsledky opakujte kúru jednou týdně.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat