Prostreno.cz

Dopřejte si pohlazení s bambuckým máslem. Zmírňuje strie a zbaví lupů

Bambucké máslo je populární složkou dnešního kosmetického průmyslu, a kdejaký krém již tuto složku obsahuje. Bambucké máslo si ale můžete zakoupit samostatně a jeho zkrášlující účinky poznat v plné síle a na vlastní kůži. Poznejte všechny přednosti tohoto cenného másla.

Bambucké máslo se vyrábí ze semen stromu máslovníku afrického, který převážně roste, jak již z názvu vyplývá, v subsaharské Africe v pásu savan.

Účinky bambuckého másla znala i samotná královna Nefertiti, která nedala dopustit na jeho hydratační účinky a máslem si pravidelně mazala celé tělo. V posledních letech se bambucké máslo dostává i do potravinářského průmyslu, dokonce se v některých zemích běžně přidává do oblíbené čokolády.

Zázračné složení

Kvalita bambuckého másla se na trhu liší, podobně jako u olivového oleje, můžete zakoupit různě drahé a také kvalitní produkty podle typu zpracování. Nejvhodnější je samozřejmě máslo nerafinovaná, které poznáte podle označení kategorie A. Kvalitní produkt obsahuje kolem 60 % mastných kyselin, včetně kyseliny olejové a stearové. Z vitaminů je zde zastoupen vitamin A, D, E a F, dále obsahuje fytosteroly, antioxidanty a katechiny.

A jak můžete bambucké máslo využít? Máme pro vás několik zkrášlujících tipů, které si zamilujete.

Hydratuje do hloubky

Je známo, že komplexní mastné kyseliny obsažené v bambuckém másle pronikají hluboko do pokožky a dodávají kůži potřebné živiny a antioxidanty. Při pravidelném používání bude vaše pleť dostatečně hydratovaná a bude mít zdravý vzhled, máslo pokožku zjemní a zlepší přirozený tón pleti. Bambucké máslo je velmi všestranné, můžete ho aplikovat na celé tělo, včetně obličeje i rtů. Malé balení oceníte v kabelce, jako balzám na rty i ruce.

Krásné vlasy bez lupů

Bambucké máslo můžete aplikovat i na pokožku hlavy a po celé délce vlasů. Máslo zvyšuje růst, eliminuje vypadávání vlasů. Mimo to zklidňuje vlasovou pokožku a díky svým hydratačním a antioxidačním vlastnostem snižuje vznik lupů. Vlasový zábal si dopřejte jednou až dvakrát do měsíce a na lupy můžete zapomenout.

Silně protizánětlivé

Bambucké máslo je silně protizánětlivé, i v samotné Africe má svoji oblibu při léčbě pokožky. Zklidňuje podrážděnou kůži a urychluje léčbu vyrážky, ekzému i takzvané růžovky. Přispívá také k hojení drobných ranek, kdy ranku dezinfikuje, urychlí hojení a děti ocení, že ošetření nepálí.

Zapomeňte na vrásky

Antioxidační účinnost některých účinných látek v tomto másle, jako je kyselina linolenová a kyselina linolová, snižuje oxidační stres a eliminuje volné radikály. Díky tomu snižuje vznik vrásek, věkových skvrn a další příznaky předčasného stárnutí.

Zmírňuje strie

Striím se často ženské tělo nevyhne, bambucké máslo je vhodné nejen jako prevence, například při těhotenství, ale je vhodné i na zmírnění již viditelných strií. Bambucké máslo má přirozené zesvětlující účinky, takže postižená oblast bude dostatečně hydratovaná a zároveň se dané místo zesvětlí, tím strie nebudou tak patrné na první pohled.

Pohlazení i pro miminko

Bambucké máslo je populární i v oblasti dětské kosmetiky. Díky svým antioxidačním a hydratačním účinkům je toto máslo skvělý pomocník na běžné dětské vyrážky i opruzené zadečky. Bambucké máslo je vhodné i jako mazání po koupeli, nemusíte kupovat speciální olejíčky, vy i miminko si vystačíte jen obyčejným bambuckým máslem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat